Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Va­la­mie­his­tö teki pää­tök­sen­sä Depp-Heard-oi­keusd­raa­mas­sa – Heard tuo­mit­tiin mak­sa­maan 15 mil­joo­nan dol­la­rin va­hin­gon­kor­vauk­set

Fairfax
Näyttelijä Amber Heard tuomittiin maksamaan 15 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset Johnny Deppille kunnianloukkauksesta.
Näyttelijä Amber Heard tuomittiin maksamaan 15 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset Johnny Deppille kunnianloukkauksesta.
Kuva: MICHAEL REYNOLDS

Yhdysvalloissa valamiehistö on tehnyt päätöksensä oikeusdraamassa, jossa olivat vastakkain toisensa oikeuteen haastaneet näyttelijät ja ex-aviopari Johnny Depp ja Amber Heard.

Virginialainen valamiehistö on päättänyt, että Amber Heardin on maksettava Deppille 15 miljoonan dollarin korvaukset kunnianloukkauksesta. Depp puolestaan määrättiin maksamaan Heardille 2 miljoonaa dollaria tämän kunnian loukkaamisesta.

Ex-pari syytti toisiaan kunnianloukkauksesta, herjauksesta ja parisuhdeväkivallasta.

Heard totesi keskiviikkoiltana lausunnossaan olevansa "sanoinkuvaamattoman pettynyt" päätökseen.

– Pettymys, jota tunnen tänään, on sanoinkuvaamaton. Sydämeni on särkynyt siitä, ettei vuori todisteita riittänyt (voittamaan) ex-mieheni suhteetonta valtaa ja vaikutusvaltaa. Olen myös pettynyt siihen, mitä tämä merkitsee muille naisille, hän sanoi.

Depp, 58, oli vaatinut entiseltä vaimoltaan 50 miljoonan dollarin korvauksia. Heardin, 36, korvausvaade vastakanteessa oli 100 miljoonaa dollaria.

Kummankin esittämät korvausvaatimukset perustuivat oleellisesti sille, että he katsoivat näyttelijänuransa kärsineen vakavasti kiistansa tuoman kielteisen julkisuuden myötä.

Depp ja Heard viettivät kumpikin useita päiviä todistajanaitiossa televisioidun oikeudenkäynnin aikana. Oikeudenkäynti houkutteli päivittäin katsojiksi satoja Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan faneja. Tapaus herätti keskustelua myös siitä, saako pitkän elokuvauran tehnyt Depp oikeuden edessä etua maineestaan.

Heardin asianajajan arvion mukaan Heard on menettänyt 45–50 miljoonaa dollaria sivu suun menneiden elokuva- ja tv-roolien takia. Deppin oikeuteen tuomat asiantuntijat taas totesivat, että Depp menetti 22,5 miljoonaa dollaria yksistään Pirates of The Caribbean -sarjan kuudennen elokuvan roolin menetyksen myötä.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 2.6. kello 6.25.