Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos: Lapin Kansan syys­lo­ma­tar­jous 5 viikkoa diginä ja pai­net­tu­na! Tilaa tästä.

Luonnonsuojelu: Ro­va­nie­men luo­teis­kul­mal­la si­jait­se­va tun­te­ma­ton luon­to­hel­mi on Lapin vanhin suo­je­lu­alue

Va­koi­lus­ta tuo­mit­tu nor­ja­lai­nen ra­ja­var­ti­ja pääsi va­paak­si liki kahden vuoden van­keu­den jälkeen

Vilna
Liettualaisen valtion turvallisuusosaston johtaja Darius Jauniskis puhui perjantaina medialle Frode Bergin vapauttamisesta.
Liettualaisen valtion turvallisuusosaston johtaja Darius Jauniskis puhui perjantaina medialle Frode Bergin vapauttamisesta.
Kuva: STRINGER

Liettua ja Norja vaihtoivat perjantaina vakoilusta tuomittuja, armahdettuja vankeja Venäjän kanssa. Vaihdettujen joukossa oli myös Norjan Kirkkoniemeltä kotoisin oleva ex-rajavartija Frode Berg.

Berg luovutettiin aamupäivällä Norjan viranomaisille Liettuassa. Hänet otettiin kiinni Moskovassa toissa vuoden joulukuussa, ja hän sai vakoilusta 14 vuoden tuomion.

– Olemme iloisia, että Frode Berg pääsi kotiin Norjaan vapaana miehenä, sanoi Norjan pääministeri Erna Solberg lehdistötiedotteessa.

Myös Bergin vaimo ja lapsi olivat helpottuneita. Berg on voinut olla yhteydessä kotiin vain noin viiden tunnin ajan kahden vuoden aikana.

Liettuan presidentti Gitanas Nauseda armahti perjantaina kaksi vakoilusta tuomittua venäläistä. Venäjä sanoi vastavuoroisesti vapauttavansa vakoilusta tuomittuja.

Liettua ja Norja ovat molemmat Naton jäseniä.