Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Vaa­ti­mus eri­tyis­ti­lin­tar­kas­tuk­ses­ta etenee Ke­mi­jär­vel­lä

Kemijärven tarkastuslautakunta hylkäsi tiistain kokouksessa kuntalaisen tekemän oikaisuvaatimuksen koskien päätöstä erityistilintarkastuksen teettämisestä Kemijärven kaupungissa. Lautakunnan päätös on lainvoimainen 6. huhtikuuta, jos asiasta ei valiteta hallinto-oikeuteen.

Tammikuun lopulla lautakunta käsitteli valtuutettu valtuutettu Juha Pikkaraisen (vas.) oikaisuvaatimusta, jonka mukaan puheenjohtaja oli esteellinen ehdottamaan erityistilintarkastusta, koska oli tehnyt asiaan liittyen tutkintapyynnön poliisille.

Vaatimus hyväksyttiin, mutta lautakunta päätti, että erityistilintarkastus koskee takausten antamisen edellytyksiä, joista on kaupunginhallituksen, virkamiesten tai Kemijärven Kehitys oy:n päätös.

Ensimmäisen kerran erityistilintarkastuksen tarpeesta keskusteltiin syyskuun puolivälin kokouksessa. Esityslistalle asia päätyi lokakuussa, jolloin se jätettiin pöydälle lisäselvityksiä varten.

Asiaan palattiin marraskuussa, jolloin jäsenet Kauko Jaakkola (vas.)

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.