Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Kunnanjohtajat: Päivi Kontio joh­ta­maan Uts­jo­kea

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Vaa­leis­sa rat­kais­taan fik­su­jen han­kin­to­jen suunta

Uudet kuntapäättäjät ovat paljon vartijoita. Kuntalaisia kiinnostavat paitsi hoivapalveluihin ja opetukseen liittyvät kysymykset myös talous ja työpaikat. Paras tapa varmistaa toimivat palvelut ja järkevä talous on tehdä töitä sen eteen, että alueella on yrityksiä ja työpaikkoja.

Kunnat luovuttavat päätösvaltaa muualle monessa. Yhdellä alueella, joka on elintärkeä yritysten ja työpaikkojen kannalta, kunnilla on yhä vahva autonomia: tuote- ja palveluhankinnat. Suomessa tehdään vuosittain noin 35 miljardin edestä julkisia hankintoja. Pieninkin kunta ostaa laajan joukon tuotteita ja palveluita, kouluruoasta it-palveluihin. Siksi ei ole yhdentekevää, miten hankinnat suunnataan.

Finnish Consulting Groupin tutkimuksen mukaan noin 60 prosenttia kuntapäättäjistä haluaa suosia lähellä toimivia yrityksiä ja sellaisia, jotka työllistävät Suomessa. Silti hankintojen arjessa ainoaksi ratkaisevaksi tekijäksi nousee halvin hinta, mikä usein tarkoittaa, että työ tehdään Suomen ulkopuolella.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.