Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Uu­ti­sa­na­lyy­si: Vain Nato ha­jot­taa so­pui­saa va­sem­mis­to­liit­toa – Ny­ky­hal­li­tus saa puo­lue­väel­tä kehuja, vaikka sote-krii­sis­sä riit­tää­kin haas­tet­ta

Vasemmistoliiton puoluekokous käsitteli kiinnostavia alakohtia, kuten puoluekokouskauden kestoa. Tuloksena Andersson voi jatkaa puolueen johdossa vuoteen 2025.

Lauantaina yksimielisesti jatkokaudelle valittu turkulainen puheenjohtaja Li Andersson vie kevään 2023 eduskuntavaaleihin puolueen, jota kysymys Suomen Nato-jäsenyydestä hajotti keväällä ja kesällä 2022.

On luultavaa, että tuo teema ei enää hallitse vaalitaistoa – ellei sitten Turkin jarrutustyö tee Natosta Suomen politiikan ikuisuusaihetta.

Andersson ja muutkin puoluekokousedustajat ovat viikonlopun aikana kehuneet puolueen saavutuksia Sanna Marinin (sd.) punavihreässä hallituksessa. Ainakin johtavat toverit ovat todenneet kuin yhdestä suusta, että Suomen politiikassa on tehty historiallinen käänne parempaan.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita