Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Uu­ti­sa­na­lyy­si: Mikä rat­kai­si Tornion kau­pun­gin­joh­ta­ja­vaa­lin, Me­hi­läi­nen, ryhmien ha­joa­mi­nen vai hen­ki­lö­koh­tai­suu­det?

Mikä käänsi Tornion valtuuston enemmistön haastajan Jukka Kujalan puolelle. Yhtä syytä ei ole osoittaa, mutta isoksi asiaksi nousee Mehiläinen.

Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen on katsottu toiseksi pääarkkitehdiksi erikoissairaanhoidon ulkoistamisessa Kemin jo jättäneen kaupunginjohtaja Tero Nissisen kanssa. Mehiläisen sopimus ei ole missään vaiheessa kadonnut kuntapäättäjien pöydiltä, vaan ulkoistussopimukseen on tehty täydennyksiä ja neuvoteltu yksityiskohdista.

Mehiläisen sopimukseen tyytyväiset katsovat kaksikon onnistuneen puolustamaan merilappilaisten erikoissairaanhoitoa. Toisten mielestä ulkoistus tehtiin liian hätäisesti. Mehiläissopimukseen liittyy paljon ideologisia painotuksia.

Sammutetuin lyhdyin

Etukäteen ei osattu sanoa mitä valtuusto päättää.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.