kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Uuteen ui­ma­hal­liin ei varaa

Leena Jääskeläinen kirjoittaa (LK 20.10.), että uudet ideat torpataan Rovaniemellä. Hän luettelee omat uudet ideansa; Ruokasenkadun silta ja uusi uimahalli Ounasvaaralle. Käsitykseni mukaan nämä eivät ole kovin uusia ideoita.

Ruokasenkadun sillan rakentaminen on ajankohtainen, koska keskustan liikennesuunnitelman toteuttaminen on pitkällä, eikä nelostien montun laajempaan kattamiseen riitä puhtia. Itse olisin nähnyt, että koko nelosmonttu olisi katettu. Uusi silta ei saa vaarantaa vanhan asemarakennuksen käyttöä eikä Korundin toimintaa. Mahdollisuudet pitää jättää tulevaisuudessa koko nelosmontun kattamiseen.

Jääskeläinen voi unohtaa uuden uimahallin rakentamisen. Rovaniemellä ei ole siihen varaa. Noin 40 miljoonaa maksava uimahalli aiheuttaisi sen, että Rovaniemi polskisi korkomenovesissä korkojen nousemisen myötä. Lisäksi uimahallin paikka on väärä.

Jääskeläisen kannattaisi joskus käydä Rovaniemen keskustassa.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi