Mainos

Uusi ita­lia­lai­nen ra­vin­to­la avasi ovensa Ro­va­nie­mel­lä – Massimo kes­kit­tyy na­po­li­lais­tyy­li­siin piz­zoi­hin, jotka pais­te­taan aidossa ita­lia­lai­ses­sa ki­vi­uu­nis­sa

Kauppakeskus Rinteenkulmassa on avautunut uusi pizzeria. Ravintola Massimo tarjoaa autenttisia napolilaistyylisiä pizzoja, joiden tarkasti valitut raaka-aineet saapuvat Italiasta asti.

Rovaniemen ravintolatarjonta on monipuolistunut jälleen yhdellä uudella toimijalla, kun autenttisia napolilaistyylisiä pizzoja valmistava Massimo avasi ovensa 11.6. ”Odotan innolla ihmisten vastaanottoa”, toteaa yrittäjä Jouko Rajanen.
Rovaniemen ravintolatarjonta on monipuolistunut jälleen yhdellä uudella toimijalla, kun autenttisia napolilaistyylisiä pizzoja valmistava Massimo avasi ovensa 11.6. ”Odotan innolla ihmisten vastaanottoa”, toteaa yrittäjä Jouko Rajanen.

Se oli yksi puhelinsoitto, josta kaikki lähti liikkeelle.

Choco Delin ja Lapin Krassin yrittäjä Jouko Rajanen sai huhtikuussa kuulla, että hänen kahvilansa vieressä olevaan tilaan olisi vuokralainen etsinnässä.

Tästä rattaat lähtivät pyörimään, ja nopeasti.

Viikon kuluttua puhelinsoitosta oli Rajasella selkiytynyt yritysidea, sisustussuunnitelma ja jopa menukin. Vierailu pankissa ja tilojen vuokrasopimus sinetöivät idean lopullisesti.

– Jo viisi vuotta sitten mietin pizzerian pystyttämistä, mutta tällöin aika ei ollut vielä oikea. Kun Choco Delin viereinen liiketila tyhjeni ja mietin sen tarjoamia synergiaetuja, oli päätös tämän jälkeen helppo tehdä, muistelee Rajanen.

Näin syntyi Ravintola Massimo.

Miksi napolilainen pizzeria?

Jopa Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle nostettu napolilainen pizza on vallannut useiden ihmisten sydämet, ja Rajanen on yksi heidän joukossaan.

– Napolilainen pizza koostuu yksinkertaisista raaka-aineista, jotka tulevat tietyltä alueelta Italiasta. Se on muhkean paksureunainen, rapea ulkoa, mutta pehmeä sisältä. Hieman erilainen maultaan ja koostumukseltaan kuin pizza, johon täällä on totuttu. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, Rajanen esittelee.

Ravintola-alalla kolmisenkymmentä vuotta työskennellyt Rajanen vastaa pizzojen reseptiikasta yhdessä Heli Romppaisen ja Mika Salmelan kanssa. ”Minua viehättää erityisesti napolilaistyylisten pizzojen yksinkertaisuus, jolloin tuoreiden ja maukkaiden raaka-aineiden merkitys korostuu.”
Ravintola-alalla kolmisenkymmentä vuotta työskennellyt Rajanen vastaa pizzojen reseptiikasta yhdessä Heli Romppaisen ja Mika Salmelan kanssa. ”Minua viehättää erityisesti napolilaistyylisten pizzojen yksinkertaisuus, jolloin tuoreiden ja maukkaiden raaka-aineiden merkitys korostuu.”

Ravintola Massimon menu kattaa yhteensä 12 napolilaista pizzaa. Myös gluteeniton vaihtoehto on suunnitteilla.

– Valinnanvaraa kaikille maun ja laadun ystäville siis varmasti löytyy, Rajanen toteaa.

Italia keskellä kauppakeskusta

Ravintola Massimoon ovat tervetulleita ovat niin lapsiperheet, kaveriporukat kuin pariskunnatkin. Se on yrittäjän mukaan paikka, jossa voi käydä useastikin – yhdessä tai yksin.

– Meiltä voi tilata myös pizzat kotiin ja tapahtumiin, Rajanen lisää.

Erityishuomiota kannattaa kiinnittää ravintolan sisustukseen: tummat sävyt, rustiikkisuus ja avaruus tekevät ravintolasta viihtyisän ja tunnelmallisen. Ravintolan koristetiilet ja valitut pöytäkankaat ovat saaneet innoituksen Napolista.

Pizzerian näyttävä päätiski on Jouko Rajasen käsialaa.
Pizzerian näyttävä päätiski on Jouko Rajasen käsialaa.

– Olemme halunneet luoda paikan, jossa on mukavaa ja viihtyisää käydä syömässä yksin, kaksin tai suuremmalla porukalla.

– Lisäksi olemme palkanneet lisää henkilökuntaa pizzerian puolelle. Massimon pizzamestarina toimii Mika Salmela tiimeineen ja tarjoilusta vastaa Päivi Takkunen tiimeineen. Molemmilla on jo vuosien kokemus ravintolatyöskentelystä, Rajanen lisää.

Raaka-aineet suoraan Italiasta

Rajaselle oli tärkeää alusta asti, että Ravintola Massimon raaka-aineet maahantuodaan alkuperäisiltä ja tarkkaan valituilta pientuottajilta. Italiasta saapuvista raaka-aineista valmistetuissa ja aidossa kiviuunissa paistetuissa pizzoissa maistuvat aidot italialaiset maut.

Yrittäjän mukaan napolilaisissa pizzoissa olennaista on juuri pohja, joka syntyy juureen leivotusta taikinasta vähintään vuorokauden kylmäkohotuksella.

– Pizza leivotaan talon omaan juuritaikinaan, jonka valmistuksessa on käytetty italialaista vehnäjauhoa. Se saa ylleen tomaattikastiketta San Marzanosta sekä Fior di latte mozzarellaa Campaniasta, esittelee Rajanen.

Tämän jälkeen pizzat paistetaan noin minuutin ajan 450 asteessa. Aito kiviuuni on saapunut pohjoisen korkeuksille Italiasta asti.

Massimolla on suunnitelmissa myös oma jakelu, joka tulee työllistämään paikkakunnan nuoria. "Pizzamopo ja pizzapyörä tulevat elävöittämään Rovaniemen katukuvaa koko kesän ajaksi", kertoo Rajanen.
Massimolla on suunnitelmissa myös oma jakelu, joka tulee työllistämään paikkakunnan nuoria. "Pizzamopo ja pizzapyörä tulevat elävöittämään Rovaniemen katukuvaa koko kesän ajaksi", kertoo Rajanen.

Maittavan lounaan tai päivällisen jälkeen saatavilla on italialaisia jälkiruokia, kuten gelatoa ja tiramisua. Lisäksi pizzan seurana voi nauttia italialaisia oluita sekä puna- ja valkoviiniä ja proseccoa.

– Tulit sitten shoppailun ohessa lounaalle, viihtyisälle illalliselle tai haet pizzat kotiin, tervetuloa Massimoon!

Haluatko kokea todellisen makuelämyksen ja maistaa aitoa napolilaistyylistä pizzaa? Tutustu Ravintola Massimon menuun osoitteessa: www.ravintolamassimo.fi.

Infoboksi

Ravintola Massimo

  • Yhteystiedot: 050 305 0021, info@ravintolamassimo.fi
  • Sijainti: Kauppakauppakeskus Rinteenkulma (Choco Delin vieressä)
  • Aukioloajat: Ma-la 11–21, su 12–20
  • Verkkosivut: www.ravintolamassimo.fi