kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Uta­hil­le täpärä voitto jat­ko­ajal­le ve­näh­tä­nees­sä jän­ni­tys­näy­tel­mäs­sä – pis­te­ku­nin­gas Lauri Mark­ka­nen upotti 31 pis­tet­tä

Suomalainen upotti kaikki 11 vapaaheittoaan Utahin voittaessa New Orleansin vain yhdellä pisteellä.

Lauri Markkanen jatkoi huippuotteita uudessa seurassaan.
Lauri Markkanen jatkoi huippuotteita uudessa seurassaan.
Kuva: NBA

Lauri Markkasen edustama Utah Jazz keikkuu kolmen ottelun jälkeen NBA-koripallon jaetulla kärkisijalla, sillä joukkue on napsinut pelkkiä voittoja. Jazzia povattiin ennen kautta liigan häntäpäähän, ja sen kotikaupungin Salt Lake Cityn sanomalehti Tribune hämmästelee monen muun tavoin kauden alkua. Lehti otsikoi juttunsa tyyliin "Mitä ihmettä nyt tapahtuu".

– Joukkue pelaa nyt suurella sydämellä, sanoi Jazzin päävalmentaja Will Hardy seuran nettisivuilla.

Markkanen hurjasteli kentän suurimman pistesaaliin, kun utahilaiset ottivat kauden kolmannen voittonsa. Paremmuus New Orleans Pelicansista ratkesi jatkoajalle venähtäneessä vierasottelussa pistein 122–121.

Lähes 40 minuuttia pelannut suomalainen heitti peräti 31 pistettä. Tupla-tupla varmistui, kun Markkanen sai kaksinumeroiset lukemat myös levypallotilastoon. Hän otti 12 levypalloa.

Markkanen on pelannut alkukauden 24 pisteen keskiarvolla. Hän kertoi ennen kautta Deseret News -lehdelle, että syksyn EM-kisat auttoivat häntä ymmärtämään, millainen pelaaja hän voi olla.

– Näytin itselleni, että voin tehdä monenlaista hyvää molemmissa päissä kenttää. Se nosti itseluottamusta, Markkanen sanoi.

New Orleansia vastaan Markkanen upotti kaikki 11 vapaaheittoaan. Kuudesta kolmosyrityksestään hän onnistui kahdessa. Koriin johtaneita syöttöjä suomalainen antoi kaksi.

Olynykin taituruus sinetöi voiton

Ottelun ensimmäinen neljännes pelattiin tasaisissa merkeissä, mutta toisen neljänneksen loppuun Utah onnistui ottamaan kymmenen pisteen johdon. Vielä viimeisen neljänneksen alkupuoliskolla Utah johti parhaimmillaan 17 pisteellä, mutta New Orleans ehti kuroa pelin tasoihin muutama minuutti ennen neljänneksen loppua.

Jatkoajalla Utahin Kelly Olynykin kori jätti vierasjoukkueen pisteen edelle kolme sekuntia ennen loppua. Olynyk nosti pallon koriin vastustajan puolustuksen keskeltä vaikeasta asennosta.

– Kellyssä on taikurin vikaa. Emme ehkä uskoneet, että hän etenee siitä suoraan korille ja korintekoon, Hardy sanoi.

New Orleansin tehokkaimmat pelaajat olivat CJ McCollum 28 pisteellä ja Zion Williamson 25 pisteellä. Tappio oli louisianalaisjoukkueelle kauden ensimmäinen.