Eduskuntavaalit: Oi­keis­to leik­kai­si, va­sem­mis­to ei, vihreät empii – Lapin Kansan vaa­li­ko­ne kertoo, että lap­pi­lais­eh­dok­kai­den leik­kaus­lin­ja nou­dat­taa tuttua jakoa

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Utah kiri, mutta joutui tyy­ty­mään kovaan lop­pu­tu­lok­seen – Lauri Mark­ka­nen heitti 36 pis­tet­tä

Sacramento/Helsinki
Lauri Markkanen jatkoi tehokkaita pelejä NBA:ssa.
Lauri Markkanen jatkoi tehokkaita pelejä NBA:ssa.
Kuva: NBA

Suomalaispelaaja Lauri Markkasen edustaman Utah Jazzin väkevä alkukausi koripallon NBA:ssa on enää vain muisto. Länsilohkon kärkikahinoissa viihtynyt yllättäjä kärsi lauantain vastaisena yönä kolmannen peräkkäisen tappionsa ja on vajonnut lohkossaan kymmenenneksi.

Yrityksen puutteesta Utahia ei voi syyttää. Päätösneljänneksellä voittotaisteluun kirinyt joukkue johti 125–123, kun peliä oli jäljellä vajaat puoli minuuttia, mutta Sacramento Kingsin Kevin Huerterin kolmen pisteen heitto 9,2 sekuntia ennen loppua ratkaisi kotijoukkueelle 126–125-voiton.

Markkanen pääsi yrittämään vielä 2,5 sekuntia ennen summeria, mutta ei saanut palloa sukkaan ja ratkaistua peliä.

– Kova lopputulos. Jätkämme roikkuivat mukana koko ottelun ja taistelivat. Ryhmämme osoitti suurta päättäväisyyttä, kun se nousi mukaan peliin lopussa ja pääsi johtoon, Utahin valmentaja Will Hardy tuumi ESPN:n verkkosivuilla.

Sacramento johti 91–87 ennen viimeistä 12-minuuttista, mutta Utah kiri nopeasti tasoihin ja parhaimmillaan kolmen pisteen johtoon. Sacramento syttyi jälleen peliin ja repäisi tilanteeksi 119–111 ennen Utahin kolmen viimeisen minuutin rypistystä.

"Vastustajien painajainen"

Markkanen pelaa NBA:ssa kuudetta kauttaan ja on noussut syksyn aikana sarjan tähtien joukkoon. Hän on heittänyt yhdeksässä ottelussa vähintään 30 pistettä ja kellottanut ottelusta toiseen suuret peliminuutit.

Sacramentoa vastaan Markkanen hääri vastustajien kiusana 34.25 minuuttia, kuului joukkueensa parhaimmistoon, heitti 36 pistettä ja kahmi viisi levypalloa, mutta suomalainen upotti vain yhden seitsemästä kolmen pisteen heittoyrityksestään. Kakkoset upposivat komeasti, kun Markkanen onnistui 15 kertaa 17:stä.

– Hän on vastustajien painajainen. Hän on heittänyt uskomattomalla tavalla koko kauden. Häntä on vaikea vartioida. Et voi pelata pois vain yhtä hänen vahvuuksistaan, Utahin Kelly Olynyk kehui joukkuetoveriaan.

Markkanen sai tulitukea erityisesti Jordan Clarksonilta (25 pistettä). Vastustajan tehokkaimmat olivat ratkaisija Huerter (30), Domantas Sabonis (28) ja De'Aaron Fox (24).