Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Useita ihmisiä kuoli tun­gok­ses­sa jal­ka­pal­lo­sta­dio­nin ul­ko­puo­lel­la Ka­me­ru­nis­sa

Kamerun isännöi parhaillaan jalkapallon Afrikan mestaruusturnausta.

Yaounde

Kamerunissa Keski-Afrikassa useita ihmisiä on kuollut jalkapallostadionin ulkopuolella syntyneessä tungoksessa maan pääkaupungissa Yaoundessa. Kansallisen CRTV-televisiokanavan mukaan ainakin kuusi ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kertoo uutistoimisto AFP.

Kamerun isännöi parhaillaan jalkapallon Afrikan mestaruusturnausta. Maanantainen onnettomuus tapahtui ennen Kamerunin ja Komorien neljännesvälieräottelua.

Jalkapallostadionille mahtuu 60 000 katsojaa, mutta paikallisten koronarajoitusten takia se oli tarkoitus täyttää vain 80-prosenttisesti, kertoo yleisradioyhtiö BBC.

Turnauksen järjestämisestä vastaava Afrikan jalkapalloliitto CAF kertoi lausunnossa, että se on tietoinen tapahtuneesta. Liitto kertoi tutkivansa tapahtunutta ja yrittävänsä saada asiasta lisätietoja.

Kamerunin ja Komorien välinen ottelu pelattiin onnettomuudesta huolimatta. Isäntämaa voitti sen maalein 2–1.

AFP:n paikalla olleen toimittajan mukaan pelin päätyttyä stadionin lähettyvillä ei ollut enää merkkiäkään paniikkiin johtaneesta tungoksesta.