UR:n koko painos katosi Postin kul­je­tuk­ses­sa – Posti il­moit­ti maa­nan­tai­na, että lehdet löy­tyi­vät Ro­va­nie­men ter­mi­naa­lis­ta

-

Perjantaina 6. joulukuuta ilmestyneen Uuden Rovaniemen koko painos katosi  Postin kuljetuksessa ja lehti jäi jakamatta lukijoille. Posti ilmoitti maanantaina iltapäivällä, että lehdet ovat löytyneet Postin terminaalista Rovaniemeltä.

Kaleva365:n jakelu yritti jäljittää hukkateille joutuneita lehtiä jo viikonloppuna, jotta ne olisi saatu jakeluun maanantaina. Sunnuntaina lehtiä etsittiin myös Postin Rovaniemen terminaalista, mutta niitä ei silloin löytynyt.

Uusi Rovaniemi ilmestyi viime viikolla itsenäisyyspäivän takia poikkeuksellisesti jo perjantaina lauantain sijasta. Lehti painettiin normaalisti Kajaanissa, josta lehdet lähtivät Postin kuljetuksella Oulun kautta Rovaniemelle. Lehdet eivät kuitenkaan tulleet perille Rovaniemelle Kaleva365:n jakeluun.

Postin sanomalehtitoiminnasta vastaava Kimmo Kauranen kertoo Helsingin Sanomille, että kyseessä oli lehden kustantajan ja Postin välinen viestintäkatkos, joka liittyi aikaistuneeseen ilmestymispäivään.

Uuden Rovaniemen painos on noin 31 000 kappaletta. Lehdet oli pakattu kuljetusta varten kahdeksaan rullakkoon, jotka nyt ovat Postin mukaan löytyneet "laatikkojen takaa".

– On uskomatonta, että tämän kokoinen kuljetus voi noin vain kadota. Lehden ja ilmoittajien kannalta tilanne on tietysti erittäin ikävä, päätoimittaja Leena Talvensaari sanoo.

Kaleva Media ja Posti neuvottelevat mahdollisista vahingonkorvauksista.

Uusi Rovaniemi on yhteydessä perjantain lehdessä mainostaneisiin yrittäjäasiakkaisiin ja selvittelee tilannetta heidän kanssaan. Perjantain lehden lukijailmoituksista kuten seuratoimintailmoituksista ei peritä maksua.

Uusi Rovaniemi löytyy näköislehtenä täältä. Näköislehden lukeminen on maksutonta, mutta vaatii tunnusten luomisen ja kirjautumisen.


Edit. Juttua on päivitetty kauttaaltaan 9.12. kello 20.25. Juttuun on lisätty muun muassa tieto lehtien löytymisestä sekä Kimmo Kaurasen kommentti.