Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi nuoret eh­dok­kaat edes kam­pan­joi­vat? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ur­hei­lu­opis­to yhä yhtiön pan­nas­sa

Kun 2018 näytti siltä, että Lapin urheiluopiston itsenäinen toiminta oli vaikeutumassa, kirjoitin asiasta kuntayhtymän hallitukselle. Yhtiön ja opiston roolit alkoivat hämärtyä ja yhtiö johtaa opistoa, kun yhtiöön tuli oma toimitusjohtaja. Tilanteen jatkuessa kantelin asiasta eduskunnan oikeusasiamiehelle. Hän vastasi, ettei tulosaluejohtajan tehtäviä voida Santasport Lapin urheiluopiston osalta ulkoistaa eikä ostaa Santasport Finland oy:ltä. Se ei täytä kuntalain vaatimusta, jossa käytetään julkista valtaa.

Tämä ei ole aiheuttanut kuntayhtymässä riittäviä muutoksia. Organisaatiota, jossa yhä on kaksi eri toimijaa, ei ole purettu. Hyvää hallintotapaa ei noudateta. Ei ole mahdollistettu opiston itsenäistä toimintaa, ei taattu valtionosuuksien lainmukaista käyttöä, eikä menojen ja tulojen oikeudenmukaista kohdentumista.

Vain tulosaluejohtajana toimineen, Santasport Finland oy:n toimitusjohtajan opistoa koskevat virkavastuulliset tehtävät siirrettiin urheiluopiston rehtorille, joka ilman julkista hakua nimitettiin opiston tulosaluejohtajaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.