Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Ul­ko­mi­nis­te­riö vah­vis­taa: Al-Ho­lin lei­ril­lä olleita saa­pu­mas­sa Suomeen – mi­nis­te­riö tie­dot­taa lisää myö­hem­min tänään

Leirillä on ollut noin kymmenen aikuista naista ja kolmisenkymmentä lasta, joilla on Suomen kansalaisuus. Heistä kotiutettiin joulukuussa kaksi orpolasta.

Arkistokuva al-Holin leiriltä.
Arkistokuva al-Holin leiriltä.
Kuva: AHMED MARDNLI

Ulkoministeriö vahvistaa STT:lle, että al-Holin leirillä olleita suomalaisia ollaan tuomassa tänään Suomeen. Ministeriö tiedottaa asiasta tarkemmin myöhemmin tänään.

Helsingin Sanomat kertoi ensimmäisenä kotiutuksesta, jonka on määrä tapahtua sunnuntaina. Lehden mukaan Koillis-Syyriasta sijaitsevalta leiriltä on tulossa ainakin useita lapsia ja mahdollisesti myös leirillä olleita aikuisia naisia.

HS:n mukaan viranomaiset ovat järjestämässä ison operaation saapuvien suomalaisten vastaanottamiseksi. Lehden tiedossa ei ole, miten saapuvat suomalaiset ovat päässeet pois Koillis-Syyriassa sijaitsevalta leiriltä ja millainen rooli Suomen viranomaisilla on ollut asiassa.

Leirillä on ollut noin kymmenen aikuista naista ja kolmisenkymmentä lasta, joilla on Suomen kansalaisuus. Heistä kotiutettiin joulukuussa kaksi orpolasta. Kyseiset kaksi lasta kotiutettiin kiireellisesti, koska he olivat viranomaisten mukaan joutuneet haavoittuvaiseen asemaan.


Juttua muokattu kello 16.00, kun ulkoministeriö vahvisti kotiutuksen.