Nimitykset: Sauli Pah­ka­sa­lo on Lapin Kansan uusi pää­toi­mit­ta­ja

Työelämä: Teol­li­suus­liit­to ja am­mat­ti­liit­to Pro aloit­ta­vat tiis­tai­na työ­tais­te­lu­toi­met, ulos­mars­se­ja Lapissa ja Oulussa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ul­ko­mi­nis­te­riö jatkaa vii­su­mei­den myön­tä­mis­tä thai­poi­mi­joil­le, kä­sit­te­lys­sä käy­te­tään eri­tyis­tä har­kin­taa

Ulkoministeriö on päättänyt jatkaa viisumeiden myöntämistä thaimaalaisille marjanpoimijoille. Ministeriö keskeytti viisumien myöntämisen marraskuussa 2022.

Perusteena keskeytykselle olivat poimintaan liittyvät epäselvyydet, kuten ihmiskauppariski, marjanpoimintayrityksiin kohdistuva poliisitutkinta sekä mahdolliset muutokset luonnonmarjapoimijoiden asemaan, joita työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) on valmistellut.

Lue lisää: Uu­ti­sa­na­lyy­si: Po­la­ri­can ih­mis­kaup­pa­tut­kin­ta jä­ri­syt­tää koko Suomen mar­ja-alaa

TEM tiedotti torstaina, ettei luonnonmarjapoimijoiden asemaa ole mahdollista parantaa vain kausityöasetusta muuttamalla, vaan asia edellyttäisi lainmuutosta. Siksi poimijat eivät pääsisi ensi kesänä toimimaan vielä työsuhteisina.

Ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan, että koska lainmuutosten valmistelu vie aikaa, ei ministeriöllä ole perusteita pitää viisumien myöntämistä kokonaan keskeytettynä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.