Lapin Kansa live: RoPS:n miehet mit­taa­vat Vaasan IFK:n – katso ottelu suorana kello 16

Lapin Kansa live: Arctic Volley ja Pölkky Kuusamo koh­taa­vat uu­del­leen har­joi­tu­sot­te­lus­sa, katso suora lähetys kello 16

kolumni: Milloin verinen his­to­ria muuttuu mu­ka­vak­si sa­duk­si?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Uk­rai­na­lais­täh­ti palaa ko­ti­maa­han­sa – SJK tukee pe­laa­jan­sa rat­kai­sua

Denys Oliinyk palaa kotimaansa Ukrainanan liigaan.
Denys Oliinyk palaa kotimaansa Ukrainanan liigaan.
Kuva: Pekka Aho

Miesten jalkapalloliigassa pelaavan Seinäjoen Jalkapallokerhon ukrainalaistähti Denys Oliinyk siirtyy kotimaansa pääsarjaan. Paluupäätöstä vauhditti maan sotatila. SJK:n verkkosivujen mukaan seura ymmärtää pelaajansa ratkaisun, tukee päätöstä ja suostui siirtoon.

– Tämä on minulle todella merkittävä asia. Olen aina halunnut lopettaa jalkapalloilijan urani kotimaassani Ukrainassa. Erityisesti nyt tässä vaikeassa tilanteessa, jossa maani nyt on, minulle on tärkeää lähteä nyt – osoittaakseni maanmiehilleni, että en ole peloissani. Haluan osoittaa tukea sekä esimerkkiä ja auttaa niin paljon kuin mahdollista, Oliinyk kertoi.

Kesäkuussa 35 vuotta täyttänyt hyökkääjä on pelannut tällä kaudella kymmenessä liigaottelussa ja tehnyt kaksi maalia. Viiden kauden aikana hänelle on kertynyt 23 maalia 94 liigaottelussa. Oliinykin mukaan hänen lapsensa ja äitinsä ovat jäämässä vielä Seinäjoelle.