Liikenne: Sil­ta­tar­kas­tuk­set ai­heut­ta­vat poik­keus­jär­jes­te­ly­jä Ro­va­nie­mel­lä tänään ja kes­ki­viik­ko­na

Kolumni: So­vin­non te­ke­mi­nen on pro­ses­si

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Uh­ka­ku­vien maa­lai­lu tar­pee­ton­ta

Lapin  Kansa syyllistyy tarpeettomaan uhkakuvien maalauksen Rovajärven harjoitusalueesta kirjoittaessaan (LK 6.6.): ”Uhkakuvana on, että Rovajärvestä rakennetaan koko Naton harjoitusalue. Se voisi tarkoittaa sitä, että alue on kiinni muulta käytöltä entistä isomman osan ajan vuodesta ja sitä, että paikalliset haitat kasvavat hyötyjä isommiksi. Tällaiseen militarismikolonialismiin ei pidä Lapissa suostua.”

Tietoa on riittävästi saatavilla puolustusministeriön sivuilla. Nato ei edellytä yleisestä asevelvollisuudesta ja aluepuolustuksesta luopumista. Naton jäsenmailla on sekä ammattiarmeijaan että yleiseen asevelvollisuuteen perustuvia puolustusratkaisuja. Nato odottaa jäseniltään tietynasteista panostusta liittokunnan yhteisiin tarpeisiin, minkä ohella kukin jäsenmaa voi ylläpitää sellaista kansallista puolustusjärjestelmää kuin parhaaksi katsoo.