Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Työ­ter­veys­jär­jes­tel­mä on tehoton

THL:n johtaja Mika Salminen on oikeassa (Yle 18.4.), työterveysjärjestelmä on tehoton. Perusterveydenhoidon tulisi olla kaikille samanlainen. Yksityinen terveydenhuolto on terveydenhuoltojärjestelmämme syöpä.

Pääosin yksityisten lääkäriasemien hoitama työterveyshuolto toimii rinnakkain julkisen perusterveydenhuollon kanssa. Lähes 1,5 miljoonaa kansalaista saa palveluja sen kautta joutuisammin mutta kalliimmin yhteiskunnan tuella kuin julkisilta terveysasemilta. Mistä tämä johtuu?

Yksityisen työterveyshuollon ja yksityisten lääkäriasemien vuoksi lääkärit ja sairaanhoitajat eivät jakaudu järkevästi terveydenhuollossa. Julkisella puolella lääkärien ja sairaanhoitajien puute on huutava. Se on osaltaan johtanut myös sairaanhoitajien lakkoon.

Yksityisen terveydenhuollon hinnat ovat niin korkeita, että henkilökuntaa riittää sen tehottomaan toimintaan. Testasin 19.4. kello 23 ajanvarausta. Rovaniemellä oli Terveystalolla nettihaulla ”yleislääkäri” seuraavalla päivälle 20.4.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi