Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

TV-ka­na­vien toi­min­ta Tans­ka–­Suo­mi-ot­te­lus­sa herätti kri­tiik­kiä – kamerat ku­va­si­vat, kun Tanskan Chris­tian Erik­se­niä el­vy­tet­tiin

Näytettiinkö Christian Eriksenin elvytystä liikaa tv-kanavilla? Asiasta on mielipiteitä puolesta ja vastaan.
Näytettiinkö Christian Eriksenin elvytystä liikaa tv-kanavilla? Asiasta on mielipiteitä puolesta ja vastaan.
Kuva: Jussi Leinonen

Sosiaalisessa mediassa reagoitiin tuoreeltaan voimakkaasti lauantai-illan järkyttäviin tapahtumiin Tanskan ja Suomen välisessä jalkapallon EM-turnauksen ottelussa. Ihmiset niin Suomessa kuin ulkomailla ovat kritisoineet, että televisiokanavat eivät katkaisseet lähetystä kentältä tarpeeksi pian.

TV-kamerat jatkoivat kuvaamista, kun Tanskan keskikenttäpelaajaa Christian Erikseniä elvytettiin hänen lyyhistyttyään yllättäen nurmen pintaan. Lähetyksessä myös poimittiin kuviin Eriksenin vaimo, joka oli saapunut kentän laidalle seuraamaan tilannetta.

Eriksen kannettiin kentältä elossa sairaalaan, jossa hänen tilansa on viime tietojen mukaan vakaa. Tanskan jalkapalloliitto kertoi jo lauantai-iltana Twitterissä, että Eriksen oli sairaalassa hereillä. Euroopan jalkapalloliitto Uefa kertoi niin ikään Twitterissä, että Eriksenin tila oli sairaalassa lauantaina vakaa.

"Kansainvälisen lähetyksen sisältöön ei voinut vaikuttaa"

Esimerkiksi Ruotsissa kritiikkiä on saanut osakseen ottelun näyttänyt TV4-kanava. Kanavalta kerrotaan Ruotsin uutistoimisto TT:n mukaan, että kansainvälisen ottelulähetyksen sisältöön ei pystytty itse suoraan vaikuttamaan.

– Katkaisimme kuvat kentältä kuitenkin heti, kun näimme, että tapahtumista alkoi ilmestyä lähikuvia. Siirryimme niiden sijasta näyttämään kentältä yleiskuvaa, kanavan tiedottaja Ludvig Ternstedt kertoo TT:n mukaan.

Lopulta TV4 katkaisi lähetyksen kokonaan ja siirtyi näyttämään muita ohjelmia. Uutistoimisto TT:n mukaan ratkaisua on Ruotsissa sekä kehuttu että moitittu. Jotkut ovat sanoneet lähetyksen lopettamisen olleen tahdikasta Eriksenin omaisia kohtaan. Toisten mielestä katkaiseminen kuitenkin vain lisäsi katsojien hämmennystä epävarmassa tilanteessa.

Britanniassa vastaavaan ryöpytykseen joutui yleisradioyhtiö BBC. Yhtiö julkaisi lauantaina lausunnon, jossa se pahoitteli tapahtumien näyttämistä lähetyksessään. Asiasta kertoo muun muassa brittilehti The Guardian.