Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Tutut har­joi­tus­ka­ve­rit kiel­si­vät Pe­tä­jä-Siré­nil­tä yh­teis­lei­rin olym­pia­lais­ten lä­hes­tyes­sä: "Tun­nel­ma sel­väs­ti ki­ris­tyy"

Sunnuntaina neljännet olympialaisensa avaava purjelautailija sai Tokion kisojen siirtymisestä vuoden lisää harjoitusaikaa kuopuksen syntymän jälkeen.

Ystävyyssuhteet voivat muuttua toissijaisiksi, kun huippu-urheilijoiden paineet kasvavat olympialaisten lähestyessä. Purjelautailija Tuuli Petäjä-Sirén kertoi ennen matkaansa Tokioon, etteivät entuudestaan tutut virolaiset ja tanskalaiset toivottaneet häntä enää kesällä tervetulleeksi yhteisiin harjoituksiin.

– Otan sen niin, että he kokevat minut liian suureksi uhkaksi. Tunnelma selvästi kiristyy, kokenut Petäjä-Sirén arvioi purjehtijoiden mediapäivässä kesäkuun lopussa.

Hän löysi kesäkuussa uutta harjoitusseuraa viiden maan purjelautailijoista Espanjan Cadizissa, valmentajansa Borja Carracedon maisemissa.

Ensi kertaa omat välineet

Petäjä-Sirén, 37, kilpailee Tokiossa neljänsissä olympialaisissaan, mutta Tokiosta tulee hänelle silti tyystin erilainen kokemus ilman koronakierrettäkin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.