Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tut­ki­mus: Yli 700 000 suo­ma­lais­ta har­kit­see muuttoa lä­hi­vuo­si­na – asuin­pai­kal­ta ha­lu­taan viih­tyi­syyt­tä, luon­non­lä­hei­syyt­tä ja tur­val­li­suut­ta

Yli 700 000 suomalaista pitää muuttoa toiselle paikkakunnalle todennäköisenä parin kolmen vuoden sisällä. Asia käy ilmi Kunnallisalan kehittämissäätiön (KAKS) tutkimuksesta.

Todennäköisimpiä muuttajia ovat opiskelijat, joista 47 prosenttia ilmaisi muuttohalukkuutensa. Seuraavaksi eniten muuttoon uskoivat 18–30-vuotiaat, pienituloiset, perussuomalaisten ja vihreiden kannattajat sekä Etelä-Suomessa asuvat.

Vähiten muuttohalukkuutta on kyselyn mukaan yrittäjillä, joista vain neljä prosenttia uskoi muuttoon lähivuosina. Muuttointo on vähäistä myös eläkeläisillä, yli 60-vuotiailla ja maaseutumaisissa kunnissa asuvilla.

Tutkimuksen mukaan paikkakunnan vaihtoon vaikuttavat eniten asumisen viihtyvyys ja laatu, luonnonläheisyys, turvallisuus ja työpaikan saanti.

Naisilla muuton perusteina korostuvat asumisen viihtyisyys ja laatu, miehillä luonnonläheisyys ja työpaikka.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita