Päivittyvä lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le Lapissa

Rikokset: Korona vei po­lii­sien hä­ly­tyk­set ra­vin­to­loi­den edus­tal­ta neljän seinän sisälle – nyt ri­kos­ten osalta ollaan pa­laa­mas­sa ta­val­li­seen arkeen

Kolumni
Tilaajille

Tur­va­taan rauha kai­kil­le

Joko riittäisi Me Too:sta, misogyniasta ja naisten huonosta asemasta puhuminen? Eikö naisilla ole jo tarpeeksi valtaa: on naistenpäivä sekä naisten oikeuksia edistävät ryhmittymät somessa. Ei todellakaan sanon minä! Ennemmin kysyisin, miksi edelleen näistä aiheista joudutaan tappelemaan muun muassa somessa, oikeudessa ja jopa itse eduskunnassa vielä näin 2020-luvulla. Luulisi, että jo tähän mennessä olisimme ottaneet näistä asioista opiksemme.

Vastikään somessakin kohua herättänyt termi “misogynia” eli naisviha heräsi jälleen eloon. Huomio aiheen ympärille kiertyi somessa esiintyneisiin moniin eri kampanjoihin ja vetoomuksiin esimerkiksi siitä, kuinka naisena joutuu elämään pelon tunteessa yksin kaupungilla kulkiessa. Vaikka moni niin luuli niin nämä väitökset eivät olleet päästä keksittyjä tai että asia olisi jotenkin uusi ilmiö Me Too -kampanjan rinnalla.