Kannanotto: Por­mes­ta­ri ei innosta kaikkia Enon­te­kiöl­lä – vii­si­tois­ta val­tuu­tet­tua vaatii, ettei por­mes­ta­ria edes har­kit­tai­si

Historia: Pi­ka­luis­te­lun kul­tai­set vuodet osuivat 1960-lu­vul­le – Lapin Lukko oli ai­koi­naan Suomen joh­ta­via luis­te­lu­seu­ro­ja ja kas­vat­ti monta olym­pia­edus­ta­jaa

Turkki yllätti Sam­mel­vuon suo­ja­tit EM-len­to­pal­los­sa

Tampere
Tuomas Sammelvuolle jäi kovasti mietittävää, kun Turkkia vastaan tuli tappio.
Tuomas Sammelvuolle jäi kovasti mietittävää, kun Turkkia vastaan tuli tappio.
Kuva: ILYA SMIRNOV

Elokuun alussa olympiahopeaa voittanut Venäjä taipui yllättäen tappioon miesten EM-lentopallon avausottelussaan Tampereella. Turkki pehmitti C-alkulohkossa Tuomas Sammelvuon valmentaman Venäjän erin 3–1.

Sammelvuo on valmentanut Venäjää kesästä 2019. Suomen peräsimessä hän oli mittavan pelaajauransa jälkeen vuosina 2013–2019.

Turkki on paremmin tunnettu naisten lentopallon menestyjänä, ja edellisissä naisten EM-kisoissa vuonna 2019 Turkki saavutti EM-hopeaa. Turkin miesten toistaiseksi paras EM-sijoitus on 11:s, mutta kesällä maan miesten maajoukkue valtasi Euroopan Kultaisen liigan tittelin.

Tampereella Turkki voitti avauserässä Venäjän jatkopalloilla 29–27, hävisi toisen 16–25, mutta meni sitten menojaan eränumeroin 25–21 ja 25–19.

Keskiviikkona Pohjois-Makedonian voittanut isäntäjoukkue Suomi kohtaa Tampereella Venäjän sunnuntaina ja Turkin ensi viikon keskiviikkona.