Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Turkin ki­ris­tyk­seen ei pidä suostua

Asettumalla Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä vastaan Turkki toimii niin kuin diktatuurit toimivat. Ne viis veisaavat pelisäännöistä ja katsovat näkökantansa totuuksiksi, joita muiden tulee kunnioittaa. Jopa liittolaisten kiristäminen ja uhkailu ovat diktatuurille tyypillisiä tapoja toimia.

Turkin johdon mielestä terroristeja ovat kaikki, jotka ovat eri mieltä kuin diktaattori. Venäjän johto määrittelee kaikki eri mieltä olevat natseiksi. Niputtamalla eri mieltä olevat voidaan lyödä kaikkia vastustajia samalla lekalla. Neuvostoaikana kaikki kommunismin vastustajat leimattiin fasisteiksi.

Turkki vaatii, että muut hyväksyvät heidän määritelmät terrorismista. Suomen ja Ruotsin pitäisi luovuttaa tänne paenneita kurdeja epämääräisillä perusteilla. Tämä on jo ajatuksena mahdoton, kuten myös Venäjän vaatimus, että se saisi päättää liittyvätkö Suomi ja Ruotsi Natoon.

Suomi on muiden EU-maiden tavoin hyväksynyt Turkin kurdien PKK-järjestön luokittelemisen terroristiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.