Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

pääkirjoitus: Lapilla on Poh­jo­lan lin­nak­kees­sa tärkeä rooli

Tilaajille

Tu­pa­koin­nin vä­he­ne­mi­nen py­säh­tyi, ni­ko­tii­nia tar­jo­taan uusissa tuot­teis­sa – Enem­mis­tö tu­pa­koi­vis­ta ha­luai­si lo­pet­taa, lisää kiel­to­ja mutta myös tukea lo­pet­ta­jil­le har­ki­taan

Suomalaisista 20–64 -vuotiaista noin 14 prosenttia tupakoi päivittäin vuonna 2018. Viimeisten kymmenen vuoden aikana aikuisväestön tupakointi on vähentynyt, mutta THL:n (Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) tuore tilasto vilkuttaa punaista: vähenemiskehitys näyttää vuonna 2018 pysähtyneen.

Asiantuntija Otto Ruokolainen THL:sta sanoo, että tupakkatuotteiden käyttö ei ole niin näkyvää kuin aikaisemmin. Nuuskamälli ja nikotiinipussi eivät savua.

– Nuuskan käyttö on lisääntynyt 10 vuoden takaisesta. Sitä käytti viime vuonna päivittäin viisi prosenttia 20–64-vuotiaista miehistä. Naisilla nuuskan käyttö on edelleen hyvin vähäistä.

Ammatilliset oppilaitokset ovat tupakkatuotteiden käytön mustinta aluetta: nuuskaa päivittäin käyttäviä poikia oli niissä 20 prosenttia ja 18 prosenttia opiskelijoista tupakoi päivittäin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.