Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Tuore väitös: Puo­luk­ka­me­hu voi alentaa ve­ren­pai­net­ta ja pa­ran­taa ve­ri­suon­ten toi­min­taa

Kokeellisen tutkimuksen mukaan puolukkamehun pitkäaikainen juonti alensi kohonnutta verenpainetta ja paransi verisuonten toimintaa. Tämä käy ilmi Anne Kivimäen Helsingin yliopistossa tekemästä väitöstutkimuksesta.

Runsaasti polyfenoleita sisältävät ruoat alentavat sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Suomalaisista marjoista puolukka, mustikka, karpalo ja mustaherukka ovat erinomaisia polyfenolien lähteitä.

Kivimäen väitöstutkimuksessa selvitettiin kylmäpuristetun puolukka-, karpalo- ja mustaherukkamehun vaikutuksia rotilla, joista osalla oli geneettisesti korkea verenpaine. Rotat saivat mehuja 8–10 viikon ajan.

Laimea puolukkamehu alensi merkittävästi jo koholla ollutta verenpainetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.