Kadonnut: Poliisi etsii 15-vuo­tias­ta Jimi Repoa Ro­va­nie­mel­tä

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Pääkirjoitus: Uusilla met­sien­suo­je­lu­alueil­la py­ri­tään vai­kut­ta­maan vaa­lei­hin, ei hak­kui­siin

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Tuore väitös: Puo­luk­ka­me­hu voi alentaa ve­ren­pai­net­ta ja pa­ran­taa ve­ri­suon­ten toi­min­taa

Kokeellisen tutkimuksen mukaan puolukkamehun pitkäaikainen juonti alensi kohonnutta verenpainetta ja paransi verisuonten toimintaa. Tämä käy ilmi Anne Kivimäen Helsingin yliopistossa tekemästä väitöstutkimuksesta.

Runsaasti polyfenoleita sisältävät ruoat alentavat sydän- ja verisuonisairauksien riskiä. Suomalaisista marjoista puolukka, mustikka, karpalo ja mustaherukka ovat erinomaisia polyfenolien lähteitä.

Kivimäen väitöstutkimuksessa selvitettiin kylmäpuristetun puolukka-, karpalo- ja mustaherukkamehun vaikutuksia rotilla, joista osalla oli geneettisesti korkea verenpaine. Rotat saivat mehuja 8–10 viikon ajan.

Laimea puolukkamehu alensi merkittävästi jo koholla ollutta verenpainetta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.