Tähtijuttu: Saa­ri­se­län uuden pol­ku­juok­su­ta­pah­tu­man rei­til­lä piti muistaa sulkea po­ro­ai­ta ja odottaa ka­ve­rei­ta

Kuvakertomus: Ensin soi huu­li­harp­pu, ja sitten varsat as­te­li­vat raadin eteen

Tul­kin­noil­le jää mu­ka­vas­ti tilaa – Muraali ko­mis­taa Ka­ri­haa­ran kentän huol­to­ra­ken­nus­ta

Karihaaran kentän huoltorakennuksen muraali.
Karihaaran kentän huoltorakennuksen muraali.

Karihaaran kentän huoltorakennus  on saanut uutta väriä pintaan. Oululainen arkkitehti Timo Tyynismaa kävi komistamassa huoltorakennuksen pintaa Kemin vapaa-aikapäällikkö Anne Topparin tilauksesta. Pääosassa muraalia on lilja.

– Jätän usein selittämättä kuvieni ideaa, jotta tulkinnoille jäisi tilaa. Sen verran avaan Karihaaran huoltorakennuksen muraalia, että lilja symboloi värillisenä versiona pilkettä silmäkulmassa. Googlettelin rakennuksen sijaintia sekä ympäristöä ja ajattelin väriläiskän olevan paikallaan. Teoksen pitää sopia ympäristöönsä, Tyynismaa kertoi.

Oululainen arkkitehti on maalannut seiniin paljon eläimiä, joten nyt oli kasviaiheen vuoro.

–  Aloin luonnostella kellertävään rakennukseen vastaväri violetin kautta siniseen ja vihreään taittavaa kuvastoa. Kuvien suunnitteluun ja sovittamiseen meni karkeasti kaksi päivää ja itse maalaustyöhön melkein saman verran.

Itse rakennus ei asettanut Tyynismaalle haasteita mutta keli kylläkin. Sateen vuoksi hän joutui useaan kertaan tauottamaan tekemistään.

Timo Tyynismaa on piirtänyt ja maalannut koko ikänsä. Muraaleja hän on taiteillut yli viiden vuoden ajan.

– Taiteeni on periaatteessa hyvin yksinkertaista ja 99 prosenttisesti esittävää kuvaa. Pidän itseäni enemmän kuvittajana kuin taiteilijana, sillä nautin teknisesti hyvin tehdyistä kuvista ja itse maalaustyö seinällä toimii itselleni terapiana, Tyynismaa kertoi.

Timo Tyynismaan  maalauksia voi ihailla Kemin lisäksi Oulussa, Tampereella, Riihimäellä, Raumalla, Espoossa ja Rovaniemellä.

Karihaaran huoltorakennuksen lisäksi muraaleja voi Kemissä ihastella Keskuspuistokadulla ns. Kivalotalon sekä Meripuistokadulla Lapin amk:n omistaman koulurakennuksen päädyissä