Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Tulevan pre­si­den­tin puoliso In­nes-Stubb: Jenni Haukion kirja on aut­ta­nut minua paljon

Innes-Stubb päättää, jättääkö päivätyönsä vasta kun saa lisää konkretiaa puolison roolista.

Suzanne Innes-Stubb ei ole vielä päättänyt, jättääkö hän päivätyönsä hissiyhtiö Koneen juristina.
Suzanne Innes-Stubb ei ole vielä päättänyt, jättääkö hän päivätyönsä hissiyhtiö Koneen juristina.
Kuva: Kimmo Penttinen / Lehtikuva

Tulevan presidentin, kokoomuksen Alexander Stubbin Britanniasta kotoisin oleva puoliso Suzanne Innes-Stubb ei ole vielä päättänyt, jättääkö hän päivätyönsä hissiyhtiö Koneen juristina. Hän sanoo kuitenkin haluavansa palvella Suomea ja suomalaisia presidentin puolisona.

– Jokainen presidentin puoliso tekee oman tyylinsä mukaisen roolin. Täytyy miettiä vielä, mitä minä haluaisin tehdä. Täytyy tietää enemmän, mitä siihen rooliin konkreettisesti kuuluu, ja sen jälkeen voin päättää, Innes-Stubb sanoi STT:lle vaalivalvojaisissa.

Puolison työskentelyä voisi ajatella haittaavan esimerkiksi presidentin arkeen kuuluvat käytännön järjestelyt, kuten turvahenkilöiden jatkuva läsnäolo. Innes-Stubb ei kuitenkaan usko, että se olisi ongelma.

Nykyinen presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio on hänestä ollut hyvä esimerkki ja tehnyt hienoa työtä.

– Olen lukenut hänen kirjansa, ja se oli hyvä. Se on auttanut minua paljon.

Innes-Stubb tietää kuitenkin jo, että haluaisi presidentin puolison roolissa puhua erityisesti perheiden hyvinvoinnin puolesta.

– Haluaisin myös nähdä, miten voidaan tuoda ihmisiä yhteen musiikin ja urheilun kautta, ja myös syrjäytyneiden ihmisten kanssa työskentely kiinnostaa minua.

Presidentin valtiovierailuille Innes-Stubb aikoo joka tapauksessa osallistua, koska hänestä on iso kunnia edustaa Suomea ulkomailla.

Innes-Stubb kertoi, että hänen vanhempansa ovat jännittäneet koko illan ja ovat odottaneet tyttären soittoa.

Japanilainen toimittaja hauska yllätys

Stubbin kampanja on Innes-Stubbin mukaan ollut erittäin kiireinen kuluneella ja sitä edellisellä viikolla, mutta tunnelma on ollut positiivinen koko ajan. Hauskin tapaus hänestä oli, kun japanilainen toimittaja tuli Riihimäelle kampanjatilaisuuteen. Innes-Stubb on asunut vuoden Japanissa noin 30 vuotta sitten.

– Tämä toimittaja asui Japanissa samassa paikassa kuin minä silloin. En olisi odottanut, että japanilainen toimittaja tulisi seuraamaan kampanjaa Suomeen. Se oli hauskaa.