Tukea ko­ro­na-ah­din­koon: uusi verk­ko­kaup­pa myy lap­pi­lais­ten yri­tys­ten lah­ja­kort­te­ja

Lahjakorttikauppaa voivat hyödyntää kaikki lappilaiset yritykset.
Lahjakorttikauppaa voivat hyödyntää kaikki lappilaiset yritykset.

Rovaniemeläinen Starttipaja Valmennus Oy on avannut uuden verkkokaupan, joka pyrkii tukemaan lappilaisten yritysten liiketoimintaa koronaviruksen aiheuttamissa vaikeuksissa. Yritykset voivat myydä verkkokaupassa lahjakortteja, ja kuluttajat voivat tukea yrittäjiä tekemällä ostoksia kotoaan.

Verkkokauppa tarjoaa mahdollisuuden lahjakorttien myyntiin kaikille lappilaisille yrityksille. Lahjakorttien lisääminen verkkokauppaan on yrittäjille maksutonta.

– Toivon lahjakorttimyynnin tukevan liiketoimintaa juuri nyt, kun kivijalkaliikkeissä on huutava pula asiakkaista tai ne on jouduttu koronavirus-tilanteen takia sulkemaan, sanoo Starttipajan perustaja Jari Kunnari.

Jari Kunnari kehitti uuden verkkokaupan, koska haluaa auttaa koronaviruksen seurauksista kärsiviä yrityksiä.
Jari Kunnari kehitti uuden verkkokaupan, koska haluaa auttaa koronaviruksen seurauksista kärsiviä yrityksiä.

Kunnari sai idean yrittäjien yhteisestä lahjakorttiverkkokaupasta seuratessaan koronavirukseen liittyvää uutisointia ja yrittäjien ahdinkoa. Yritystoiminnan jatkuvuuden turvaaminen on huolenaihe monille, ja uusia keinoja myynnin tueksi tarvitaan, kun pienyrittäjien kaupat ovat tyhjillään ja ihmiset jumissa kotona.

– Kaikki yrittäjät eivät voi tai halua avata omaa verkkokauppaa. Kauppa kivijalkamyymälöissä ei käy, kun asiakkaat pysyvät kotona. Tilanteeseen piti keksiä helppo ratkaisu, Kunnari sanoo.

Lahjakorttien lisääminen verkkokauppaan on yrittäjille maksutonta. Myydyistä lahjakorteista peritään pieni provisio, jolla katetaan verkkokaupan ylläpitämisestä Starttipajalle aiheutuvat kustannukset. Kuluttaja voi halutessaan osoittaa lahjakortin esimerkiksi lahjaksi kaverilleen tai suoraan yrittäjälle, jonka toimintaa haluaa tukea.

– Lahjakortin yhteyteen voi lisätä myös oman viestin. Verkkokaupassa asioidakseen kuluttaja tarvitsee verkkopankkitunnukset, Kunnari selvittää.

Lahjakortit toimitetaan sähköpostiin ja lunastaminen tapahtuu kuluttajan asioidessa yrityksessä. Myyjän tarvitsee vain mitätöidä sähköinen lahjakortti ja laskuttaa lahjakorttien arvo Starttipajalta.

– Meille yrittäjä voi laittaa laskun heti, kun olemme ilmoittaneet hänelle myydyn lahjakortin arvon, Kunnari sanoo.