tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tshek­ki­läi­nen maa­li­vah­ti­suu­ruus Roman Cech­ma­nek on kuollut 52-vuo­tiaa­na

Roman Cechmanek edusti urallaan Tshekin maajoukkuetta kahdeksan kertaa MM-kisoissa ja kahdesti olympialaisissa. Kuva vuoden 1997 MM-kisoista, joissa Tshekki voitti pronssia.
Roman Cechmanek edusti urallaan Tshekin maajoukkuetta kahdeksan kertaa MM-kisoissa ja kahdesti olympialaisissa. Kuva vuoden 1997 MM-kisoista, joissa Tshekki voitti pronssia.
Kuva: Björkman Matti

Tshekin miesten jääkiekkomaajoukkue kunnostautui Suomen EHT-turnauksessa voittamalla kaikki kolme otteluaan, mutta suruakin mahtui turnauksen päätöspäivään. Tshekin jääkiekkoliitto kertoi sunnuntaina, että olympialaiset ja kolme maailmanmestaruutta Tshekin riveissä aikoinaan voittanut maalivahti Roman Cechmanek on kuollut. Hän oli 52-vuotias.

Cechmanek juhli Tshekin ryhmässä olympiavoittoa Naganossa 1998. Maailmanmestarijoukkueissa hän oli 1996, 1999 ja 2000. MM-kisoista Cechmanek keräsi lisäksi kaksi pronssia.

Tshekin liigassakin Cechmanek oli voittava vahti, sillä hän voitti Vsetinin joukkueessa viisi mestaruutta. Uran alkuvaiheissa tuli myös Tshekkoslovakian mestaruus Dukla Jihlavassa.

Cechmanek varattiin NHL:ään vuonna 2000, ja hän edusti Philadelphia Flyersiä kolmen kauden ajan ja Los Angeles Kingsiä yhdellä kaudella. Kaikkiaan hän pelasi 212 runkosarjapeliä ja 23 pudotuspeliottelua NHL:ssä. Cechmanek torjui myös Saksassa ja Ruotsissa ja päätti uransa kaudella 2008–09.