Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Tsah­kal­jär­vi avaa ovensa vir­kis­tys­mat­kai­lul­le

Tsahkaljärveä kehitetään lähiretkeily- ja luontomatkailukohteeksi. Tavoitteena on mahdollistaa matkailupuitteet myös lapsiperheille ja ikäihmisille.

Kilpisjärven lähialueella sijaitsevaa Tsahkaljärveä kehitetään lähiretkeily- ja luontomatkailukohteeksi. EU:n maaseuturahaston tuella toteutettavassa Leader-hankkeessa toteutetaan sorastettuja polkureitistöjä kyläkeskuksen ja Tsahkaljärven välillä sekä rakennetaan jokamiesretkeilyä ja luontomatkailua palvelevia rakenteita järven eteläpäähän.

Hankkeen toimeenpanija on Kilpisjärven Ladut ry. Hankkeesta vastaavan Pete Pettissalon mukaan kasvavaan kysyntään nähden alueen lähiretkeily- ja luontomatkailupalvelut ovat kehittyneet hitaasti, mikä on osaltaan myös jarruttanut luontomatkailun kehittymistä.

–Lähtökohtaisesti alueen retkeily perustuu tällä hetkellä kivikautisiin polkuihin, jotka palvelevat lähinnä hyväjalkaisia eräkävijöitä. Alueen perinteisen retkeilijät ovat mökkiläisiä ja vaeltajia. Kuitenkin perinteinen eräilyyn perustuva viikkomatkailu on hiipumassa ja kysyntä kehonhuoltomatkailulle on kasvussa. Ihmiset haluavat tehdä parin tunnin luontoretkiä, joiden jälkeen he voivat rentoutua vaikkapa hotelleissa.

Rakennustöiden myötä Kilpishallin, Tsahkaljärven ja Kilpisjärven luontokeskuksen välille muodostetaan yhtenäinen retkeilyreitti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.