TP-47:n B-pojat ta­voit­te­le­vat paikkaa SM-kar­sin­ta­sar­jaan

Viisi ottelua pelataan kotikentällä Tornion Puuluodossa.

Lauri Iso-Koivisto on lupaava jalkapalloilija.
Lauri Iso-Koivisto on lupaava jalkapalloilija.
Kuva: Maarit Kainulainen

Tornion Pallo -47:n B-pojat pääsi vihdoinkin irti, kun jalkapallon B-poikien Ykkönen käynnistyi viime viikonloppuna. Avausottelussa TP-47 pelasi 1-1 -tasapelin Vaasan Palloseuran vieraana.

–Aika hyvillä mielen lähdemme sarjaan, vaikka valmistautuminen kauteen on ollut tosi raskasta. Yhdeksän kuukautta on vain harjoiteltu, TP-47:n B-poikien valmentaja Alexei Zhukov huokaili ennen sarja-avausta.

–Erittäin tyytyväinen olen siihen, että pojat ovat olleet hyvin sitoutuneita. Treenikausi on mennyt hyvin, hän jatkaa.

Koronan takia B-poikien SM-karsintasarja oli pitkään kesken, ja B-poikien Ykkösen joukkueet varmistuivat vasta myöhään.

Nyt käynnistynyt sarja pelataan kymmenen joukkueen yksinkertaisena sarjana eli jokaiselle joukkueelle tulee yhdeksän ottelua.

–Sarja on lyhyt, mutta kahteen kuukauteen tulee yhdeksän peliä, mikä on ok. Jos ajatellaan kuitenkin viime vuotta, niin pelaamme nyt vain kolmasosan siitä pelimäärästä, Zhukov painottaa.


TP-47 pelaa yhdeksästä ottelustaan viisi kotikentällään Tornion Puuluodossa.

–Puuluodossa on Tornion uusin kenttä ja paras kenttä, ei ole kaupungin melua. Joukkueen sisäinen tavoite on, että saamme ensi vuodeksi SM-karsintasarjapaikan, TP-47:n B-poikien kapteeni Juuso Pikkukangas kertoo.

SM-karsintasarjapaikka heltiää varmasti, jos sijoittuu sarjassa kahden parhaan joukkoon.

–Tavoite on aina voittaa, ja toivottavasti pojat saavat palkinnon minkä ansaitsevat. Meillä on selkeä pelitapa, toivottavasti se riittää, Zhukov sanoo.

TP-47:n B-pojista Lauri Iso-Koivisto ja Miika Eskelinen ovat tällä kaudella pelanneet jo TP-47:n edustusjoukkueessa miesten Kolmosta. Lisäksi yli-ikäisistä B-pojilla on mahdollisuus saada vahvistuksekseen Joonatan Alamäki ja Niklas Kerkelä.

–Pieni huoli on se, että meidän joukkueen rinki on kapea. Loukkaantumisia ja pelikieltoja ei saisi tulla, Zhukov mietiskelee.

TP-47:n B-pojat pelaa ensimmäisen kotiottelunsa tulevana sunnuntaina, kun Tervarit Oulusta tulee vieraaksi Puuluotoon. Ottelu alkaa kello 14.

–Kotikentältä täytyy ottaa kolme pistettä, kapteeni Juuso Pikkukangas korostaa.

TP-47 B-pojat: 1 Jesse Härmä (mv), 2 Juho Muotka, 3 Atte Huhtala, 7 Jerry Erkinmikko, 8 Joonatan Alamäki, 9 Juuso Pikkukangas (C), 10 Niklas Kerkelä, 11 Miika Eskelinen, 12 Nicholas Karvonen (mv), 16 Lauri Iso-Koivisto, 17 Danila Bulgakov, 18 Eemil Kurttio, 20 Elias Lantto, 21 Jussi Seitamaa, 22 Eetu Ravantti, 23 Eemil Saloniemi, 27 Luka Liimatta. Valmentaja: Alexei Zhukov.

Kotiottelut: 2.8. TP-47-Tervarit/j/2 klo 14, 9.8. TP-47-SJK-j/YJ klo 15, 22.8. TP-47-JJK klo 16.30, 12.9. TP-47-VIFK klo 18, 26.9. TP-47-FF Jaro klo 13.