kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Toto75-vih­je: Kil­le­ril­lä ki­mu­rant­ti kierros

Jyväskylän Killerin Toto75-kierroksella ovat useat suosikit vaaran vyöhykkeellä. Perchpond on neljännessä kohteessa suuri yksinäinen, mutta volttilähtö saattaa koitua kompastuskiveksi auton takaa kiihdyttämään tottuneelle voittokoneelle.

Kun Perchpond oli viimeksi kisatilanteessa volttilähdössä maaliskuussa 2020, tamma ei yrittänytkään ravata. Myös uusitussa yrityksessä tuli pelkkää laukkaa. Toki vettä on virrannut siltojen alla tämän jälkeen vuolaasti, mutta varoitusvalo on kuitenkin päällä.

Päätöskohteen Tammaderbyyn suosikkina kiihdyttävä Sarikan on kokenut tällä kaudella yllättäviä tappioita, eikä ikäluokkansa raharuhtinattareen uskalla luottaa aukotta. Viisivuotiaiden tammojen Kasvattakruunun ykkösrankattu on Chasing Highs, mutta sillä on alla kaksi poisjääntiä ja niistä johtuva huili.

Vaikealla kierroksella vihjeen vartijoita ovat keulaan tähyilevä Infinito, Suomen starteissaan edukseen esiintynyt Hugo Journey ja vahvassa myötätuulessa purjehtiva Tuuskanen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.