Tors­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Sal­las­sa ko­ro­na­ro­ko­tus­kat­ta­vuus­huo­lia, Län­si-Poh­jas­sa kaksi uutta tar­tun­taa, So­dan­ky­läs­sä ro­ko­tuk­siin pää­se­vät 40 vuotta täyt­tä­vät ja sitä van­hem­mat, Ro­va­nie­mel­lä Kansan pubissa lauan­tai­na-il­ta­na olleita ke­ho­te­taan ha­keu­tu­maan ko­ro­na­tes­tiin, Kemissä Metsä Fibren bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la po­si­tii­vi­nen ko­ro­na­tar­tun­ta, mah­dol­li­sia al­tis­tu­mi­sia Tornion Lid­lis­sä

18.37: Tornion Lidlissä on voinut altistua koronavirukselle torstai-iltapäivänä

Tornion Lidlissä on voinut altistua koronavirukselle torstaina iltapäivällä kello 14.00–15.00 välillä.

Tornion johtavan lääkärin Jukka Ronkaisen mukaan koronaa sairastava asiakas on käyttänyt hengityssuojainta ja Ronkaisen mukaan altistumisen mahdollisuus on hyvin pieni. Lidlin henkilökunta on myös tehostanut siivousta tapauksesta johtuen.

Ronkainen kehottaa kuitenkin ilmoitettuun aikaan Lidlissä asioineita seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan testeihin matalalla kynnyksellä.

16.15: Kemissä Metsä Fibren tehtaan työmaalla positiivinen testitulos

Metsä Fibren Kemin biotuotetehtaan työmaalla työskentelevällä henkilöllä on todettu positiivinen koronatestitulos torstaina 10. kesäkuuta.

Metsä Fibren tiedotteen mukaan tartunnan saanut henkilö on ollut oireeton ja testi on otettu vapaa-ajalla. Tartunnan saaneen henkilön kanssa samaa taukotilaa käyttäneet on asetettu kahden viikon karanteeniin. Karanteenissa on 20 henkilöä, tartunnan saanut mukaan luettuna.

Tiedotteen mukaan kaikille biotuotetehtaan työmaalla työskenteleville tehdään jo aiemmin suunnitellut koronatestit ensi viikon aikana maanantaista 14. kesäkuuta eteenpäin.

16.03: Lapin sairaanhoitopiirissä kaksi uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirin infektiotautien ylilääkärin Markku Broaksen mukaan sairaanhoitopiirissä on todettu myös kaksi uutta koronavirustapausta keskiviikon jälkeen. Tapaukset eivät liity Rovaniemen ketjuun.

15.00: Kansan Pubissa olleita kehotetaan hakeutumaan testeihin

Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö kehottaa kaikkia Rovaniemellä ravintola Kansan Pubissa lauantai-iltana olleita hakeutumaan koronatestiin.

Maanantaina 7.6. todettiin tartunta oireettomalla henkilöllä, joka oli vieraillut Kansan Pubissa  lauantain 5.6. kello 22.00 – 6.6. kello 01 välisenä aikana.

Nyt tartuntaan liittyen on todettu kaksi uutta koronatapausta, joista jälkimmäinen torstaina 10. kesäkuuta 6.  Henkilö on saanut tartunnan oleskellaan Kansan Pubissa aiemmin mainittua aikana.

12.37: Posiolaisista 70 prosenttia saanut ensimmäisen koronarokotteen

Posiolaisista ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 70 prosenttia kuntalaisista. Tehosterokotukset etenevät myös mallikkaasti ja oikea-aikaisesti.

Posiolla voi ottaa koronarokotuksen ilman ajanvarausta lauantaina 19.6. klo 12–17 terveyskeskuksessa. Sisäänkäynti rokotukseen on neuvolan ovesta.

Rokotteelle tullessasi käytä maskia ja muista turvavälit, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi, varaudu 15 minuutin seurantaan rokotuksen jälkeen ja pukeudu joustavaan lyhythihaiseen puseroon. Rokotukseen voi tulla vain terveenä.

Annettava rokote on Pfizer-Biontechin Comirnaty.

08.57: Sodankylässä koronarokotuksiin voivat ilmoittautua kaikki tänä vuonna 40 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat

Sodankylän koronarokotusjonoon voivat ilmoittautua kaikki tänä vuonna 40 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat.

Lisäksi rokotusjonoon voivat edelleen ilmoittautua myös riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat kuntalaiset.

Rokotusvuorossa olevat voivat varata ajan soittamalla hyvinvointikeskus Sopukan ajanvarausnumeroon arkisin klo 8–14, puh. 020 692 884.

Mikäli ajanvarausnumero on varattu, ohjeistetaan asiakasta jättämään takaisinsoittopyyntö.

Takaisinsoittopyyntöä jättäessä on tärkeää, että asiakas valitsee asioinnin syyksi koronarokotuksen (valitse numero 4); tällöin asiakkaalle soitetaan takaisin 2 vuorokauden sisällä ja hänelle annetaan rokotusaika tai sijoitetaan rokotusjonoon.

Ajanvarauksen ruuhkautuessa, takaisinsoittoaika voi venyä pidemmäksi kuin 2 vrk. Rokotusjonossa oleville soitetaan, kun heille soveltuvia rokotteita on saatavana ja rokotusaika voidaan antaa.

Huom: Rokoteajanvaraukseen ei tule soittaa, mikäli ei kuulu rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään tai riskiryhmiin.

Sodankylän kunta avaa lähiaikoina koronarokotusten sähköisen ajanvarauksen. Ajanvarausjärjestelmän käyttöönotosta tiedotetaan erikseen.

08.36: Länsi-Pohjassa kaksi uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa eilisen jälkeen.

08.23: Sallassa nuorten ja työikäisten koronarokotuskattavuus jäämässä alhaiseksi

Nuorten ja työikäisten koronarokotuskattavuus on jäämässä Sallassa huolestuttavan alhaiseksi tiedottaa Sallan kunta.

Sallan koronarokotuskattavuus on 1. annoksen osalta tällä hetkellä seuraava:

16-29 vuotiaat noin 34%.

30-39 vuotiaat noin 45%.

40-49 vuotiaat noin 59%.

50-59 vuotiaat noin 74%.

60-69 vuotiaat noin 83%.

70-79 vuotiaat noin 96%.

80+ vuotiaat noin 94%.

Sallan sosiaali- ja terveyskeskus on järjestänyt rokotusaikoja eri viikonpäiville ja kellonajoille, mutta rokotuspäivien täyttymisessä alkaa olla haasteita.

Sallan kunta järjestään sunnuntaina 13.6. klo 13 – 17 kunnanviraston kahviossa POP-UP -rokotustilaisuuden. Tilaisuudessa voi ottaa koronarokotuksen 1. annoksen ilman ajanvarausta.

Koronarokotuksen voivat ottaa 16–vuotta täyttäneet kuntalaiset ja yli viisi kuukautta Sallassa oleskelevat ulkopaikkakuntalaiset.

Rokotteena on PfizerBioNTech:n Comirnaty.