Tors­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Kuo­pios­ta Saa­ri­se­läl­lä vie­rail­lees­sa opis­ke­li­ja­ryh­mäs­sä ko­ro­na­tar­tun­to­ja, Lapissa neljä uutta tar­tun­taa, Län­si-Poh­jas­sa yksi, Kolarin Äkäs­lom­po­los­sa on voinut al­tis­tua tar­tun­nal­le, Ro­va­nie­mel­lä kaksi väärää po­si­tii­vis­ta tes­ti­tu­los­ta

17.09 Kuopiosta Saariselällä vierailleessa opiskelijaryhmässä koronatartuntoja, Saariselällä mahdollisia altistumisia

Kansainvälinen 46 hengen opiskelijaryhmä vieraili hiihtoloman aikana Inarin Saariselällä helmi-maaliskuun vaihteessa. Ryhmän vierailu ajoittui 28. helmikuuta ja 4. maaliskuuta väliselle ajalle. Ryhmämatkan seurauksena on todettu yhteensä 18 koronavirustartuntaa.

Inarin kunta kertoo, että opiskelijat ovat käyneet paikallisissa kaupoissa ja mahdollisesti ravintoloissa.

Saariselän alueen työntekijöitä suositellaan herkästi hakeutumaan koronatestiin Ivalon terveyskeskukseen.

Mahdollisia altistumispaikkoja Saariselällä:

Saariselkä Top Safaris, 25.2. kello 15.30–15.45

Saariselkä sports and ski resort, 26.2. kello 16.00–17.00 Saariselkä Liegga Laavu 26.2. kello 12.00–12.15

Ravintola Kaunispään Huippu  3.3. kello 15.00–16.30 ja 4.3. kello 11.00–14.00

Lue lisää: Kan­sain­vä­li­nen opis­ke­li­ja­ryh­mä Kuo­pios­ta lomaili Saa­ri­se­läl­lä – Jo 18 sai­ras­tu­nut ko­ro­naan Kuo­pios­sa, vahva epäilys tar­tun­nan olevan pe­räi­sin Saa­ri­se­läl­tä

14.07 Lapissa neljä uutta tartuntaa

Kolarissa on todettu kolme tartuntaa, jotka kaikki ovat ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä. Levillä on todettu yksi tartunta, tämäkin ulkopaikkakuntalaisella.

Viime viikolle  merkatuista tartunnoista kaksi Rovaniemellä todettua tartuntaa on varmennustesteissä osoittautunut vääriksi positiivisiksi, joista toinen on aiemmin mainittu Jokkakallion Arvolassa vierailleen henkilön tartunta.

12.02 Ikäihmisten ryhmäkodissa vierailleen koronatartunta väärä positiivinen

Rovaniemen kaupungin mukaan ikäihmisten ryhmäkodissa Jokkakallion Arvolassa vierailleen henkilön viimeviikkoinen koronatestitulos on osoittautunut vääräksi positiiviseksi.

Näin ollen tapauksen johdosta määrätyt eristys ja karanteenit puretaan. Kaikkiin karanteeniin määrättyihin ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä.

Kaupungin tiedotteessa todetaan, että koronatestit ovat yleisesti luotettavia, mutta silloin tällöin tulos voi olla virheellinen. Tässä tapauksessa ensimmäinen pikatesti oli positiivinen, mutta kontrollinäytteet jäivät negatiivisiksi.

11.50 Suomessa 720 uutta tartuntaa, sairaalahoidon tarve kasvanut koko maassa

Koronatartuntojen sairaalahoidon tarve on edelleen kasvanut lähes koko maassa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM).

STM ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kertoivat koronatilanteesta tiedotustilaisuudessa aamupäivällä.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen kertoi, että Suomessa raportoidaan tänään 720 uutta koronatartuntaa. Uusista tapauksista noin 480 on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus).

STM:n ja THL:n mukaan epidemian tilanne on vaikea erityisesti Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä.

Sekä Husin alueella että Varsinais-Suomessa näyttää siltä, että virusmuunnos aiheuttaa nyt valtaosan uusista tautitapauksista ja selittää epidemian nopeaa kiihtymistä, Puumalainen sanoi.

11.15 Kolarin Äkäslompolossa mahdollisia altistumisia ravintolassa

Sunnuntaina 7.3 on voinut altistua koronalle Kitchen & Northern Cafe Wellissä kello 17.30-18.30.

Ravintolassa on ollut oireeton henkilö, joka on saanut positiivisen testituloksen myöhemmin.

Kolarin kunnan tartuntatautilääkäri kehottaa kaikkia edellä mainittuna aikana kyseisessä paikassa olleita menemään koronatestiin pienissäkin virustautiin viittaavissa oireissa.

11.10 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettu yksi uusi koronatapaus

Eilisen jälkeen Länsi-Pohjasssa on todettu yksi koronavirustartunta. Tartunta on Ruotsin puolella asuvalla henkilöllä.