Tornion ui­ma­hal­li suo­si­tuin kohde – Kai­ku­kort­ti-toi­min­ta jatkuu Tor­nios­sa

Tornion uimahalli on ollut suosituin Kaikukortti-kohde.
Tornion uimahalli on ollut suosituin Kaikukortti-kohde.
Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Kaikukortti otettiin kokeiluun Tornion kaupungissa huhtikuussa 2019. Kokeilujakso jatkuu vuoden loppuun saakka. Tähänastisen kokeilun palaute on ollut myönteinen. Kaikukorttia jaettiin huhtikuu-lokakuun aikana yhteensä 146 korttia ja niitä käytettiin yhteensä 434 kertaa. Suosituin käyttökohde oli Tornion uimahalli-kylpylä.

Kaikki tähän mennessä mukana olevat kulttuuri- ja liikuntapalvelujen tarjoajat ovat myös ilmoittaneet halukkuutensa olla jatkossa mukana. Tornion kaupunki päättikin Elämänlaatulautakunnan päätöksellä jatkaa Kaikukorttitoiminnassa mukana kokeilujakson jälkeenkin.

Kaikukortti tarjoaa mahdollisuuden käydä konserteissa, festivaaleilla ja teatterissa vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin hyvin tiukka. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä sekä edistää kulttuurin saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta.

Kulttuuri- ja liikuntatoimijoita Torniossa on mukana kaupungin omat tuottajat Tornion uimahallikylpylä, Tornionlaakson maakuntamuseo, Aineen taidemuseo, kansalaisopisto ja kulttuuritoimiston järjestämät maksulliset tapahtumat. Lisäksi mukana ovat Ammattiopisto Lappian Musiikkitalo ja

Riverside Jazz ry, Matkalaukkuteatteri bertat, Kiipeilyseura Tornioravat, TP47 ja Tornion Jujutsuseura. Kaikukorttia jakoivat kokeilujakson aikana Tornion Sosiaalitoimisto, Perhetyö, Vanhus- ja vammaispalvelujen sosiaalityö, Etsivä Nuorisotyö ja Meän Talo sosiaali- ja  terveyspuolen tahot.

Mukaan Kaikukortti-verkostoon pyydetään lisää kulttuuri- ja liikuntayhdistyksiä ja yrityksiä, jotka haluavat tarjota palveluitaan vähävaraisimmille torniolaisille ja näin edistää yhdenvertaisuutta ja

hyvinvointia alueella.