pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tor­nio­lai­nen 19-vuo­tias Niko Anttola va­lit­tiin Suomen MM-jouk­kuee­seen Pla­ni­caan – mukana kaik­kiaan 17 hiih­tä­jää

Nuorten MM-kisoista Kanadasta juuri kotiutunut Niko Anttola on mukana Suomen joukkueessa Planican MM-hiihdoissa.
Nuorten MM-kisoista Kanadasta juuri kotiutunut Niko Anttola on mukana Suomen joukkueessa Planican MM-hiihdoissa.
Kuva: JWM/Whistler

Suomi lähtee Planican MM-hiihtoihin 17 urheilijan joukkueella, ja mukana on myös nuorten MM-kisoissa mestaruuden ja hopean voittanut 19-vuotias torniolaislupaus Niko Anttola. Hiihtoliiton julkistamassa MM-joukkueessa on kymmenen miestä ja seitsemän naista.

Anttolasta tulee samalla kaikkien aikojen toiseksi nuorin suomalaismies hiihdon arvokisoissa. Vuoden 1976 Innsbruckin olympialaisissa oli mukana 19 vuoden ja 7 kuukauden ikäisenä Risto Kiiskinen. Anttola täyttää 20 vuotta 13. helmikuuta.

Suomen ykköstoivot Sloveniassa 22. helmikuuta–5. maaliskuuta kilpailtavissa MM-hiihdoissa ovat tutut eli Iivo Niskanen, Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski.

Naisista mukana ovat Kerttu Niskasen ja Pärmäkosken ohella Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo ja Eveliina Piippo. Katri Lylynperä ei mahtunut MM-joukkueeseen.

Miehistä Iivo Niskasen ja Anttolan lisäksi MM-kisoihin matkaavat Ville Ahonen, Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Arsi Ruuskanen ja Lauri Vuorinen.

Pienoinen yllätys oli ettei Markus Vuorela mahtunut joukkueeseen. Hän hiihti mm. sunnuntaina Toplachissa Suomen viestijoukkueen avaajana.

Yhdistetyn ja mäkihypyn joukkueet julkaistaan ensi viikolla. Planican MM-kilpailut alkavat 22. helmikuuta ja päättyvät 5. maaliskuuta.