Ennakkoäänestyksen loppukiri käyntiin: Reilu vii­den­nes lap­pi­lai­sis­ta ää­nes­tä­nyt, pel­lo­lai­set kär­jes­sä, me­ri­lap­pi­lai­set ovat ak­ti­voi­tu­neet – tiis­tai­na vii­mei­nen en­nak­ko­ää­nes­tys­päi­vä

Aluevaalien vaalikone: Katso sopiva ehdokas täältä

Tont­tu­lak­ki päähän tiis­tai­na – Tont­tu­lak­ki­päi­vä avaa myös Ro­va­nie­men elävän jou­lu­ka­len­te­rin

Napapiirin päiväkodin eskarit harjoittelevat Tonttukarusellia varten.
Napapiirin päiväkodin eskarit harjoittelevat Tonttukarusellia varten.

Rovaniemellä vietetään kaikille kaupunkilaisille suunnattua Tonttulakkipäivää tiistaina 1. joulukuuta. Päivän tavoitteena on jakaa iloa isoilla ja pienillä tempauksilla. Yksinkertaisimmillaan tapahtumaan voi osallistua pukemalla tonttulakin päähänsä ja askartelemalla tontun omaan ikkunaansa.

Jokainen voi myös osallistua ilon jakamiseen antamalla askartelemansa tontun ikäihmisille. Tontut voi toimittaa Rinteenkulman kauppakeskuksen toisessa kerroksessa sijaitsevaan kaupungin asiakaspalvelupiste Osviittaan 4.12. mennessä. Osviittaan toimitetut tontut toimitetaan varhaiskasvatuksen tonttujen toimesta ikäihmisille ennen joulua.

Tonttulakkipäivänä avataan myös ensimmäinen luukku Rovaniemen elävästä joulukalenterista. Kalenteri toteutetaan tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja se sisältää erilaisia jouluisia esityksiä, tapahtumia, hyväntekeväisyyslahjoituksia ja haastetempauksia. Kalenteriluukun avaus suoritetaan päivittäin Visit Rovaniemen Facebook-kanavalla kello 18.

Ensimmäisen luukun yhteydessä nähdään myös varhaiskasvatuksen lasten Tonttukaruselli. Karusellissa nähdään muun muassa Napapiirin päiväkodin lasten tonttuesitys sekä kooste edellisten vuosien Tonttukaruselleista.

Rovaniemen kaupunki kannustaa ihmisiä jakamaan omasta tonttuilusta ja askarrelluista tontuista kuvia sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #tonttulakkipäivä #elfieday ja #rovaniemi.

Tonttukaruselli ti 1.12. klo 18 Visit Rovaniemen Facebook-sivulla.