Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Toinen jakso jäi Utahin tah­rak­si – Lauri Mark­ka­sen ura­koin­ti valui hukkaan

Salt Lake City/Helsinki
Lauri Markkanen heitti 22 pistettä, mutta se ei siivittänyt Utahia voittoon.
Lauri Markkanen heitti 22 pistettä, mutta se ei siivittänyt Utahia voittoon.
Kuva: Kalvin Young/EPA

Suomalaistähti Lauri Markkanen oli jo neljännen kerran tällä kaudella Utah Jazzin paras pistemies, mutta joukkue taipui koripallon NBA-kauden kuudennessa ottelussaan neljänteen tappioonsa. Orlando Magic nujersi kotiparketillaan pelanneen Utahin lukemin 115–113.

Orlando viskoi toisella jaksolla lukemat 36–24, joilla se nousi johtoon ottelussa 66–58. Johto kesti lähes koko toisen puoliajan, mutta Markkanen nosti kahdella kolmosellaan Utahin hetkeksi kiinni voittoon. Peliaikaa oli jäljellä 20 sekuntia, mutta lukemat 113–112 eivät säilyneet.

Kolmekymmentä pistettä heittänyt Orlandon rohmu Paolo Banchero heitti kakkosen ja Anthony Black upotti loppulukemat vapaaheitolla.

– Ensimmäisen, kolmannen ja neljännen jakson voittaminen oli fantastista, mutta otteemme lipsui vähän toisella jaksolla, Utahin päävalmentaja Will Hardy harmitteli kokonaisuutta NBA:n verkkosivuilla.

Ottelun loppu kismitti Markkasta. Utahin Talen Horton-Tucker hukkasi kolmen pisteen heittoyrityksensä, kun jäljellä neljä sekuntia. Kelly Olynyk antoi harhasyötön päätössekunnilla, ja Utahin viimeinen rynnistys katkesi.

– Ajoituksemme ei ollut kohdallaan ja sorruimme harhasyöttöön, mutta tilanne oli muuten hyvä. Olemme työstäneet tuota kuviota ja meidän on jatkettava vielä hommia sen parissa, Markkanen paalutti.

Reilut 33 minuuttia urakoinut suomalainen heitti 22 pistettä, kahmi seitsemän levypalloa ja antoi yhden koriin johtaneen syötön. Hän upotti yhdeksän 17:stä pelitilanneheitostaan ja neljä kymmenestä kolmen pisteen heittoyrityksestään.

Utahilla on edessä neljän vierasottelun rupeama.

Superlupaus säihkyi

NBA:n kesän varaustilaisuuden ykkösnimi Victor Wembanyama pelasi San Antonio Spursissa viidennen ottelunsa ja heitti toistaiseksi korkeimman pistelukemansa 38.

San Antonion 132–121-vierasvoitto Phoenix Sunsista ja Wembanyaman peliesitys miellyttivät päävalmentaja Gregg Popovichia.

– Hän on monipuolinen pelaaja ja syöttää pallon vapaalle kaverille. Hän luottaa itseensä ja teki nytkin muutaman aivan uskomattoman tilanteen. Tuo yhdistelmä on melkoisen hyvä, Popovich kertoi ESPN:n verkkosivuilla.