Kolumni: Ro­va­nie­men kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pitää estää ve­ro­va­ro­jen kaap­paus lait­ta­mal­la kylien säätiö ruotuun

Sää: Lapissa vii­kos­ta on tulossa märkä ja ma­ta­la­pai­nei­nen – "Paras mah­dol­li­suus lumi- ja rän­tä­sa­tee­seen on Kä­si­var­res­sa"

pääkirjoitus: Putinin Venäjä on to­dis­ta­nut ar­vaa­mat­to­muu­ten­sa ja häi­käi­le­mät­tö­myy­ten­sä jo useam­paan kertaan – Suomen on oltava valmis mihin tahansa

Timo Nur­mok­sen val­men­ta­ma Lara Boko ravasi mil­joo­nak­ruu­nut Suomeen

Malmö
Ruotsissa pitkään valmentanut Timo Nurmos on tottunut menestymään suurkilpailuissa.
Ruotsissa pitkään valmentanut Timo Nurmos on tottunut menestymään suurkilpailuissa.
Kuva: -

Nokialaisen Oraviston Tallin Lara Boko voitti Mika Forssin ajamana Derbystoetin ja 2 miljoonaa kruunua Jägersrossa sunnuntaina. Timo Nurmos on tamman valmentaja. Daniel Redénin Francesco Zet sai 4 miljoonaa kruunua Derbyvoitosta.

Forss ajoi taitavasti Tammaderbyssä ja piti ulkoa yrittäneet ulkopuolella. Lara Boko painui keulaan ensimmäisessä kaarteessa. Maalisuoralla Lara Boko viiletti helposti ykköseksi ajalla 11,9a/2140m.

Oraviston Tallin Tauno Hyriäinen ja Kristian Andersson olivat mukana voittajaseremonioissa. Senorita Tokio seurasi kakkoseksi ja toi Nurmokselle kaksoisvoiton.

– Lara Boko näytti, että se on ikäluokan kuningatar. Tamma ei ollut väsynyt maalissa, se tuli hienosti loppuun saakka. En ole Suomessa voittanut lämminveristen Derbyä, joten tämä on tosi iso voitto minulle, Forss sanoi.

Lara Boko on kilpaillut 18 kertaa totosijoin 10-3-0. Sen voittosumma nousi 7 407 730 kruunuun. Marjo Kivimaa on tamman hoitaja.

Björn Goop ajoi Nurmoksen Lulius Bokon Derbyssä johtopaikalle. Örjan Kihlström käänsi Francesco Zetin kiriin takasuoralla, ja valjakko eteni rivakasti Lulius Bokon rinnalle. Maalisuoralla Francesco Zet vyöryi voittoon ajalla 12,0a/2640m. Lulius Boko oli loistava kakkonen, vaikka kärsi nyt uransa ensimmäisen tappion. Ville Karhulahden ja Erik Adielssonin kasvattama Edibear ravasi johtohevosen takana ja pinnisti arvokkaalle kolmossijalle.

Hanna Lähdekorpi ajoi voiton amatööriohjastajien K.G.Bertmarks Minne -suurkilpailussa Manual Flightilla. Ykköspalkinto oli 150 000 kruunua.