Korona: Isos­ta-Bri­tan­nias­ta Yl­läk­sel­le tul­leil­ta tu­ris­teil­ta löytyi viisi ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – to­den­nä­köi­ses­ti ky­sees­sä ei ole omik­ron-muun­nos

Koronarajoitukset: Ro­va­nie­mi ki­ris­tää ra­joi­tuk­sia ja ohjaa ko­ronapas­sin käyt­töön – ylä­kou­lu­lai­sil­le mas­ki­suo­si­tus

Timo Nur­mok­sen uusi tähti Calgary Games jatkoi voit­to­jaan Sol­val­las­sa - myi osuuden Men­ham­ma­rin siit­to­lal­le

Tukholma
Torniosta maailmalle lähteneellä Timo Nurmoksella on jälleen tallissa uusi tähtiravuri.
Torniosta maailmalle lähteneellä Timo Nurmoksella on jälleen tallissa uusi tähtiravuri.
Kuva: Tiina Nousiainen

Ruotsin Derbyvoittaja Calgary Games oli odotetun ylivoimainen ensimmäisessä UET Grand Prix -karsinnassa Solvallassa sunnuntaina. Suuri uutinen oli se, että Timo Nurmos on myynyt osuuden Calgary Gamesistä Menhammarin siittolalle, joka on oriin kasvattaja.

Jorma Kontio ajoi Calgary Gamesin johtopaikalle ensimmäisellä takasuoralla. Voitto tuli ajalla 12,1a/2140m. Ari Moilasen ajama Consalvo yritti takaa kiriä, mutta tehtävä oli mahdoton.

– Margareta Wallenius-Kleberg, Menhammarin omistaja halusi derbyvoittajan siitosoriiksi. Tammojen omistajien kiinnostus ympäri maailmaa on ollut todella suurta, Nurmos sanoi.

Toinen UET-karsinta sujui San Moteurin komennossa. Björn Goop ajoi ylivoimaisen ykkösen ajalla 12,2a/2140m. Sahara Jaeburn kiri takaa viidenneksi.

Pariisissa ajettiin Keski-Euroopan hevosten karsintalähtö. Eric Raffinin Hirondelle Sibey vei johtavan rinnalta voiton. UET Grand Prix -finaali juostaan Göteborgissa Åbyn radalla kahden viikon kuluttua. Voittajalle on luvassa 200 000 euroa.

Petri Puron kasvattama Maestro Crowen voitti Walter Lundbergs Memorialin, Puro ja Risto Vähätalo kuuluvat myös omistajaporukkaan. Johan Untersteiner ajoi Maestro Crowen 300 000 kruunun voittoon ajalla 14,1/3160m. Maestro Crowe palaa takaisin Puron valmennukseen.

Päivi ja Jorma Kontion kasvattama ja omistama La Verite nähtiin myös voittajaesittelyssä. Kontio ajoi ruunan keulaan ensimmäisellä takasuoralla. Team Melkko & Sorosen treenaama La Verite oli omaa luokkaansa.