Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ri on ro­kot­ta­nut jou­tui­sim­min koko Suo­mes­sa, Län­si-Poh­jas­sa kah­dek­san uutta tar­tun­taa, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ris­sä kaksi

-


Lapin sairaanhoitopiirissä annettu maan tasolla eniten koronarokotteita asukaslukuun verrattuna

Eilisen jälkeen on todettu kaksi uutta tartuntaa. Toinen tartunnoissa todettiin Kittilässä ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä ja toinen tartunta todettiin Rovaniemellä karanteenissa olleella henkilöllä.

Rovaniemen tartunta liittyy aiempaan tartuntaketjuun Rovaniemellä.

Norrbottenissa tartuntamäärät ovat hitaasti laskeneet, mutta tartuntoja tulee edelleen paljon. Suurinta ilmaantuvuus Norrbottenin alueella on Överkalixin sekä Kalixin kunnissa.

Lapin sairaanhoitopiirissä on annettu koronarokotteita eniten koko maassa asukaslukuun suhteutettuna. Tällä hetkellä rokotteen on saanut yhteensä 6384 henkilöä, eli 5,46 % Lapin sairaanhoitopiirin alueen väestöstä.

Suomessa 302 uutta tartuntaa

Suomessa on raportoitu 302 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viime viikon aikana on raportoitu 1 558 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Viimeisen viikon aikana on puolestaan raportoitu 266 tartuntaa enemmän kuin edeltävien seitsemän päivän aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuus koko maassa on nyt vajaat 87 tapausta sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon aikana. Ilmaantuvuus on väkilukuun suhteutettuna edelleen korkeinta Helsingin ja Uudenmaan (147) sekä Varsinais-Suomen (116) sairaanhoitopiirien alueilla.

Muissa sairaanhoitopiireissä ilmaantuvuus on maan keskiarvon alapuolella. Manner-Suomen alhaisin ilmaantuvuus kahden viime viikon ajalta on Etelä-Karjalassa, noin 19 tapausta sataatuhatta asukasta kohden. Ahvenanmaalla ilmaantuvuusluku on 10.

Kaikkiaan Suomessa on todettu nyt 45 784 koronatartuntaa.

Länsi-Pohjassa kahdeksan uutta

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu kahdeksan uutta koronvirustapausta eilisen jälkeen. 90 prosenttia näistä on todettu Ruotsin puolella asuvilla henkilöillä, jotka ovat käyneet testauksessa Tornion näytteenottopisteessä.

Viime viikon tartunnoista 30 prosenttia oli peräisin Ruotsista. Jatkotartuntoja Ruotsista oli lisäksi 35 prosenttia tartunnoista.

Karanteenien sisältä ilmaantui yhteensä 11 tartuntaa.

Valtaosa tartunnoista ilmaantuu kotona ja töissä sekä vapaa-ajan kontakteista etenkin kahvipöydästä.

Kasvomaskin käytön laajentaminen työtehtävissä ja ruokailu- ja kahvihetkien porrastaminen töissä vähentäisi nykyisiä tartuntoja merkittävästi.

Seurannan otsikkoa korjattu ja Sallan tartunnasta kertonut osuus poistettu 4.2.2021 klo 13-13: Sallan kunta tiedotti 4.2.2021, että kyse oli pika-antigeenitestin antamasta tuloksesta, joka osoittautui vääräksi. Tulos varmennettiin PCR-testillä, joka oli negatiivinen. Mahdollisia altistumisia uutisessa mainituissa paikoissa kyseisinä aikoina ei ole tapahtunut. Karanteenipäätökset on kumottu.