Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Län­si-Poh­jas­sa yksi uusi tar­tun­ta, Suo­mes­sa on todettu 438 uutta ko­ro­na­tar­tun­taa ja kaksi vi­ruk­seen liit­ty­vää kuo­le­maa

Helsinki

14.06 yksi uusi tartunta Länsi-Pohjassa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on löydetty yksi uusi koronatapaus eilisen kello 12.00  jälkeen.

Sairanhoitopiirin mukaan vielä ei ole tietoa onko tartunnalla yhteyttä akkutehtaaseen. Jäljitys on vielä kesken.

14.00 Suomessa 438 uuttaa tartuntaa

Suomessa on raportoitu tänään 438 uutta koronatartuntaa ja kaksi virukseen liittyvää kuolemaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan kaikkiaan virukseen liittyviä kuolemia on todettu Suomessa nyt 703.

Sairaalahoidossa on 129 koronapotilasta, joista 15 on tehohoidossa. Tehohoidossa olevien määrä on laskenut eilisestä yhdellä.

THL:n mukaan koronavirusrokotteen on saanut Suomessa nyt vajaat 173 560 ihmistä. Määrä on noussut eilisestä reilulla 2 900:lla. Toisen annoksen on saanut lähes 53 870 ihmistä.

Tartuntoja on viimeisten kahden viikon aikana raportoitu 5 287, mikä on 1 178 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Viimeisten seitsemän päivän aikana on todettu puolestaan 2 623 tartuntaa, mikä on 41 tapausta vähemmän kuin edellisen viikon aikana.

Tartuntojen kahden viikon ilmaantuvuusluku on noussut koko maassa noin 94 koronatartuntaan sataatuhatta asukasta kohden. Alueelliset erot ovat edelleen kuitenkin suuria.

Suurin ilmaantuvuusluku on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) hieman yli 170 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden viimeisten kahden viikon ajalta. Muita alueita, joilla ilmaantuvuusluku on yli sata, ovat Vaasa, Varsinais-Suomi, Itä-Savo ja Keski-Suomi. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa luku on puolestaan vain 15 ja Keski-Pohjanmaalla 22.

Koko epidemian aikana Suomessa on nyt todettu 48 407 koronatartuntaa.