Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Johnson & Johnson -ro­kot­teen ja har­vi­nais­ten ve­ri­tulp­pien välillä mah­dol­li­ses­ti yhteys, Lapin sai­raan­hoi­to­pii­ri jatkaa epi­de­mian pe­rus­ta­sol­la, Län­si-Poh­jas­sa neljä uutta tar­tun­taa

18.05: EMA: Johnson & Johnsonin koronarokotteen ja hyvin harvinaisten veritulppien välillä mahdollinen yhteys

Euroopan lääkeviraston EMAn asiantuntijat ovat löytäneet mahdollisen yhteyden Johnson & Johnsonin koronarokotteen ja hyvin harvinaisten veritulppien välillä. Kyseisiin veritulppiin liittyy alhainen verihiutalepitoisuus. EMA ilmoitti asiasta nettisivullaan.

Virastossa toimiva lääketurvallisuuden riskinarviointikomitean (PRAC) mukaan varoitus näistä harvinaisista alhaiseen verihiutalepitoisuuteen liittyvistä veritulpista pitäisi lisätä rokotteen tuotetietoihin. Lisäksi kaikki tällaiset tapaukset pitäisi listata rokotteen hyvin harvinaisina sivuvaikutuksina.

17.17: Lapin sairaanhoitopiiri epidemian perustasolla – ei uusia tartuntoja

Lapin sairaanhoitopiirissä ei ole kuluvalla viikolla todettu uusia koronavirustartuntoja, ja sairaanhoitopiiri on epidemian perustasolla.

Epidemian kolmas aalto Suomessa on lähtenyt laskuun maaliskuun puolivälin jälkeen. Pohjoisessa ja keskisessä Suomessa sairaanhoitopiirit ovat laajasti epidemian perustasolla,  Länsi-Pohjaa lukuun ottamatta.

13.45: Suomessa 214 uutta koronatartuntaa – virukseen liittyviä kuolemia kaksi

Suomessa todettiin tiistaina 214 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Tartuntoja on raportoitu kahden viikon aikana 4 600, kun edeltävien kahden viikon aikana niitä raportoitiin runsaat 7 500. Uusien tapausten määrä on vähentynyt yli 2 900:lla.

THL:n mukaan Suomessa raportoitiin tiistaina kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Koronakuolemia on kirjattu maassa koko pandemian aikana nyt 893.

Sairaalahoidossa on kaikkiaan 163 koronapotilasta, joista tehohoidossa on 36.

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on Suomessa nyt 83 tartuntaa kahdessa viikossa sataatuhatta asukasta kohden. Myös ilmaantuvuusluku on ollut laskussa.

Alueista suurin tartuntojen ilmaantuvuusluku on Itä-Savon runsaat 155.  Vähäisintä koronan ilmaantuvuus on Lapissa ja Keski-Pohjanmaalla, joissa molemmissa tartuntoja on todettu vajaat 8 kahdessa viikossa per satatuhatta asukasta.

13:00 Länsi-Pohjassa 4 uutta tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on eilisen jälkeen todettu 4 uutta koronavirustapausta.

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan yksi tartunnoista on ulkopaikkakuntalaisella. Tartunnanjäljitys on menossa.