Tilaajille

Tie­dät­kö, mistä pihvisi on pe­räi­sin? Lihan al­ku­pe­rä­maan il­moit­ta­mi­nen on nyt pa­kol­lis­ta tar­joi­lu­pai­kois­sa, ja näin se on esillä Lapin ra­vin­to­lois­sa

Toukokuun alussa astui voimaan lakimuutos, joka velvoittaa ravintoloita ilmoittamaan tarjoavansa lihan alkuperämaan. Tieto on esillä toistaiseksi vain osassa Lapin ravintoloista.

Lapissa kaikki ravintolat eivät vielä ilmoita lihansa alkuperämaata. Toukokuun alussa astui voimaan lakimuutos, joka velvoittaa ravintoloita ilmoittamaan tuoreen, jäähdytetyn tai jäädytetyn lihan alkuperästä kirjallisesti.

Terveystarkastaja Tuija Koljander Meri-Lapin ympäristöterveysvalvonnasta kertoo, ettei viranomaisilla ole vielä tarkkaa kuvaa siitä, kuinka moni ravintola alkuperämaan ilmoittaa.