Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ter­veys­met­sä vai val­ta­tie?

Paluumuuttajana ihmettelen Rovaniemen suunnitelmaa rakentaa valtatie Rantaviirin virkistysalueena toimivan Mortin männikön tilalle. Vanha luonnonmetsä on tärkeä lähiliikunta-alue läpi vuoden kaikenikäisille ja kuntoisille tarjoten kehonpainoharjoittelua ulkoliikuntalaitteissa, päiväkodin lapsille ja ala-asteen oppilaille retkeilyä, liikuntatunteja, monimuotoiseen eliöstöön ja kasvillisuuteen tutustumista.

Talvikauden ulkopuolella Anun ladun pohja soveltuu esteettömään liikkumiseen pyörätuolilla. Metsä tarjoaa vaihtelevia polkuja tasapainoharjoitteluun tai vain kuljeskeluun luonnossa ja keskittymällä ympäröivään maisemaan ja ääniin.

Eri puolilla maailmaa on jo laajasti tutkittu lähiluonnon terveyshyötyjä. Luontoalueet palauttavat stressistä, houkuttelevat liikkumaan ja toimivat terveyden tukena ja ylläpitäjinä. Mortin männikkö täyttää terveysmetsän kriteerit kaikilla mittareilla: “Metsässä tulee olla tarpeeksi metsän tuntua, vaihtelevia elementtejä sekä sen puuston tulee mieluiten olla iäkästä. Myös lajirikkaus ja metsän luonnonmukaisuus, ovat ominaisuuksia, jotka edesauttavat elpymisen kokemusta”.

Ehdotan Eteläranta–Väylätie-metsäaluetta terveysmetsäksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.