Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Ter­veh­ty­nyt Lauri Mark­ka­nen palasi par­ke­til­le, Utah kaatoi kär­ki­jouk­kueen – suo­ma­lai­nen heitti 19 pis­tet­tä ja otti 11 le­vy­pal­loa

Salt Lake City / Helsinki
Lauri Markkanen ja Utah Jazz pääsivät juhlimaan isoa voittoa..
Lauri Markkanen ja Utah Jazz pääsivät juhlimaan isoa voittoa..
Kuva: Utah Jazz twitter

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkasen Utah Jazz voitti läntisen konferenssin kärkijoukkueen New Orleans Pelicansin 121–100. Markkanen heitti 19 pistettä ja oli joukkueensa toiseksi paras pistemies yhdessä Nickeil Alexander-Walkerin kanssa.

Utahin tehokkain pelaaja oli 21 pistettä upottanut Malik Beasley.

Markkanen kahmi ottelussa 11 levypalloa, joista yhdeksän puolustuspäässä, ja antoi yhden koriin johtaneen syötön. Suomalaispelaaja upotti puolet kahden pisteen heittoyrityksistään ja toisen heittämistään kahdesta vapaaheitosta. Seitsemästä Markkasen kolmen pisteen heittoyrityksestä pallo upposi koriin kahdella kerralla. Peliaikaa Markkanen kellotti lähes 31 minuuttia.

New Orleansin ykkösnimi oli joukkueen tähtipelaaja Zion Williamson, joka heitti 26 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa.

Markkanen oli sivussa Utahin kolmesta edellisestä ottelusta sairastumisen vuoksi. NBA:n verkkosivuilla nostettiin esiin yksityiskohta, että Markkasen ja Mike Conleyn pelatessa Utahin avausviisikossa, joukkue on voittanut 12 ottelua ja hävinnyt kuusi. Edellisen kerran Markkanen ja Conley olivat samaan aikaan avausviisikossa 19. marraskuussa. Conley loukkasi tuolloin polvensa. Utahin saldo tällä kaudella on toistaiseksi 16 voittoa ja 14 tappiota.

Utahin kausi jatkuu perjantaiaamuna Suomen aikaa, kun se kohtaa New Orleansin uudelleen kotiparketillaan Vivint Arenalla.