Teol­li­suus­tien ja Iso­aa­van­tien risteys Ro­va­nie­mel­lä sul­je­taan lii­ken­teel­tä kes­ki­vii­kos­ta lähtien

Liikennettä pyritään ottamaan käyttöön jo ennen kiertoliittymän valmistumista marraskuussa.

-
Kuva: Miila Kankaanranta

Teollisuustien ja Isoaavantien risteys Rovaniemellä suljetaan ajoneuvoliikenteeltä kiertoliittymän rakentamisen ajaksi keskiviikkona kuudelta aamulla. Rakentamisen on määrä valmistua marraskuuhun 2019 mennessä. Liikennettä pyritään ottamaan käyttöön mahdollisuuksien mukaan jo ennen urakan valmistumista.

Kaikille alueen kiinteistöille järjestetään opastettu kiertotieyhteys olemassa olevia katuverkkoja hyödyntäen. Kevytliikenne pääsee kulkemaan ohjatusti työmaan läpi koko kesän ajan.

Työmaa vaikuttaa myös paikallisliikenteen linjan 14 reittiin. Reitti on siirretty Teollisuustieltä uudelle reitille Vierustie-Oijustie-Alakorkalontie-Valtatie 4. Vierustielle on lisätty pysäkit Lidlin ja Sotkan kohdalle. Bussi ei poikkea Koivikkotiellä, vaan se ajaa suoraan Alakorkalontietä.

Alueelle rakennetaan risteysalueelle uusi kiertoliittymä ja parannetaan olemassa olevaa hulevesijärjestelmää. Tarkoituksena on parantaa kyseisen risteysalueen liikenteen sujuvuutta, joka nykyisellään ruuhkautuu ajoittain voimakkaasti. Urakka toteutetaan Rovaniemen kaupungin ja Napapiirin Veden yhteishankintana.