Rovaniemen sijoitussotkut: Ro­va­nie­mi ei voi antaa meille toi­mioh­jei­ta, sanoo kylien ke­hit­tä­mis­sää­tiön pu­heen­joh­ta­ja kau­pun­gin vaa­ti­muk­ses­ta erottaa Heli Vä­li­kan­gas

Rovaniemen matkailutalvi: Suo­ral­la reit­ti­len­nol­la pääsee 11:een Eu­roo­pan kau­pun­kiin

kolumni: Yh­tey­den­pi­to on vaikea laji

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Teh­tiin­kö RoPSin pe­las­ta­mi­sek­si kaikki voi­ta­va?

Kirjoittaja ihmettelee kakkoseen pudonneen RoPsin kohtaloa. Vielä viime syksynä seura taisteli liigapaikasta oululaisten kanssa.
Kirjoittaja ihmettelee kakkoseen pudonneen RoPsin kohtaloa. Vielä viime syksynä seura taisteli liigapaikasta oululaisten kanssa.
Kuva: Pekka Aho

Otsikkoon on helppo vastata: ei tehty. Taloudellisesti vakaan seuran päätyminen lyhyessä ajassa konkurssin partaalle herättää useita kysymyksiä. Miksi lähdettiin laajentamaan toimintaa niin voimakkaasti ja sitouduttiin hankkeisiin, jotka koituivat seuran taloudelle ylivoimaisiksi? Unohtuiko riskianalyysin teko?

Miksi salattiin todellinen tilanne viimeiseen saakka, jonka jälkeen oli myöhäistä käynnistää minkäänlaista uskottavaa pelastusoperaatiota? Ketä palveli niukka ja totuutta karttava tiedottaminen? Ei ainakaan yhteistyökumppaneita ja seuran kannattajia, joita ei millään seuralla ole varaa hylätä.