Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Tehtaan paroni on yhä hen­gis­sä

Paperiteollisuuslaitoksen lopettaminen Kemissä on karua totta. Tehdasta ei saa henkiin ulosmarsseilla eikä seisottamisella. Valtava tuotantolaitos lopetetaan, sen ympärillä pyörii ihmisiä yhtä paljon kuin varsinaisella tehtaassa työssään.

Metsäteollisuuden pysyminen ja kehittyminen Suomessa ovat kohtalon kysymyksiä. Savoon suunniteltu valtava, nykyaikainen laitos torjuttiin kylmästi ennen tekemistään. Metsien suojelu laajenee jatkuvasti. Metsien oikeansuuntainen hoitaminen ja puutuotannon varmistaminen on epävarmaa.

Pystymmekö politiikassa vastaamaan näihin kysymyksiin? Tehtaan paroni on yhä hengissä. Hän voi tehdä valintoja. Maiden rajojen yli harpataan huomaamatta. Suomalaisen Nesteen jalostamo meni muualle. Paroni ei suostu olemaan kenenkään kusitolppana ja arpomaan suojelun puristuksessa seuraavia tekemistä kieltäviä liikennemerkkejä.

Suomi voi huomaamatta menettää asemansa yhteistyökykyisenä metsäparonien kumppanina.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.